Az Apple Watch többet bír, mint gondoltuk

Sloan 2015.05.12. 13:55 Apple Watch, Egyéb 0 db 281

A Watch még jobban ellenáll a víz okozta károknak, mint ahogy azt az Apple korábban beharangozta – mutatják meg már sokadjára a vasárnap megosztott informális tesztek eredményei.

12856-7133-vlcsnap-2015-05-10-03h09m18s147_thumb-l

A Watch hivatalosan IPX7 besorolású, mindössze egy méter mélységig bírja, ezért az Apple nem igazán javasolta az órával való úszást vagy zuhanyozást. A Ray Maker triatlonista blogger által levezényelt tesztek azonban azt mutatták, hogy az óra simán kibír egy 1200 méteres úszást, több, mint 9 méter mély merülést, valamint két 40 méter mély merülést szimuláló tesztet is. Az órával való úszást illetően Maker megjegyezte, hogy a Watch nem rendelkezik úszásmérő applikációval és a csukló felismerés sem igazán működik víz alatt – ez lehet az Apple álláspontjának oka.

A nyomástesztekből az derült ki, hogy az Apple Watch is bírja ugyanazt a nyomást, amit az 50 méter besorolású eszközök, mint például a Fitbit Surge vagy a Garmin Vivoactive. Az igazi különbség az, hogy a Watch-hoz szándékos vízzel való érintkezés esetén nem jár garancia. A tömegesen érkező panaszok és garanciális javítások elkerülése érdekében, a Watch vízállóságát illetően konzervatív álláspontot képvisel az Apple.

A Maker által végzett tesztek nem teljesen egyediek: egy ausztrál weboldalon múlt hónapban jelentek meg egy Apple Watch Sport 15 perces úsztatásából és egy másfél méteres medencében való 5 perces áztatásáról szóló eredmények.  A Watch a rögtönzött tesztekből is sértetlenül keveredett ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!