Ingyenes próbaverzió és belehallgatás az új zenei szolgáltatásban

UP 2015.05.11. 16:19 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 0 db 558

A Re/Code új riportja az Apple új zenei szolgáltatásával kapcsolatban nagyrészt ismét felvázolta azokat a dolgokat, melyeket már eddig is tudtunk: a WWDC-n debütálhat az iOS 8.4-el együtt, és az új operációs rendszer bétája pedig már a fejlesztők kezében van a megújult Zene appal együtt. Akadt azonban egy-két friss, bár nem akkora meglepetést jelentő hír is az új zenei szolgáltatással kapcsolatban. 

screen-shot-2014-08-26-at-11-46-07-am_640x

Ahogy azt már korábban tudtuk, a BBC Radio 1-os Zane Lowe és egy másik DJ alkalmazása valószínűleg az iTunes Radio előre összeállított lejátszási listáihoz lesz szükséges. Ebben a formában kézileg összerakott tracklistákat játszhatunk le, ahelyett hogy a válogatást egy algoritmusra bíznánk. A Re/code arra is kitér, hogy az iTunes Radio további országokban is elrajtolhat, ahogy erről már mi is beszámoltunk korábban. De ez nem minden.

A jelentésből az is kiderült, hogy a hamarosan induló Apple szolgáltatás előfizetése előtt lehetősége lesz a felhasználóknak azt ingyenesen kipróbálni. A Beats Music-nak szintén volt ilyen opciója, így annyira nem meglepő a legújabb infó sem. Azonban arról nincs megbízható értesülés, hogy mennyi ideig működik ez az ingyenes próbafunkció. A piaci példákból kiindulva akár három hónap hosszúságú is lehet – ez leginkább a  lemezkiadókkal folytatott tárgyalások kimenetelén múlik.

A szolgáltatással lehetősége lesz azoknak is zenét hallgatni, akik nem fizetnek elő rá, viszont nem mindegyik és nem bármelyik számot, hanem a jogtulajdonosok által kiválasztottakat. Arra tehát ne számítson senki, hogy a legújabb slágerek ingyenesek lennének, hiszen a kiadók igyekeznek majd annyi pénzt kicsikarni a szolgáltatással a felhasználókból, amennyit csak lehet.

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy semmi meglepő nincs az új fejleményekben, hisz az ingyenes próba és az összeválogatott ingyenes tartalom más hasonló szolgáltatás során is megszokott. A júniusi WWDC-n pedig az iOS 8.4 és az új zenei szolgáltatás mellett várható még az iOS 9, az OS X 10.11 és az új Apple TV is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!