A Nike CEO-ja szerint újabb közös projektek várhatók

UP 2015.05.11. 17:08 Apple, Egyéb 0 db 149

3005528-inline-inline-1-mark-parker-nikes-digital-future_640x360

Az Apple és a Nike hosszútávú partnersége hasznosnak bizonyult mindkét fél számára, utalt erre a sportmárka vezérigazgatója pénteken, és hozzátette, hogy további közös projektek vannak tervben. A Nike CEO-ja, Mark Parker azt mondta CNBC-nek, hogy a Nike+ Running app Apple Watch-os változatának elkészítése nagyszerű élmény volt.

A Nike úgy tervezi, hogy tovább fejlesztik fitnesz alkalmazásaikat és kiterjesztenék azokat további hordozható eszközökre, annak ellenére, hogy a cég szélnek eresztette saját eszközének fejlesztőgárdáját. Parker szerint több mint 60 millió ember használja a Nike appot, ez a szám nyilván magába foglalja az Android felhasználókat is.

Az Apple és a Nike kapcsolata 2006-ra nyúlik vissza, mikor együtt dolgoztak a Nike+ iPod-on, mely egyike az első igen népszerű fitnesz tracking rendszernek, és Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a Nike igazgatótanácsában is helyet kapott. Az Apple Watch-on található Activity app viszont kifejezetten a Nike+ versenytársának tekinthető, mely megszüntetheti az emberek igényét a sportmárka fitneszapplikációjának használatára.

Ennek ellenére Parker pozitívan nyilatkozott az Apple-höz fűződő kapcsolatáról és azt is elmondta, hogy a jövőben további dolgokat is érdemes várni a két cég együttműködésétől.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!