28 nanométeren készül a Watch S1 chipje

Sloan 2015.05.08. 12:45 Apple, Apple Watch 0 db 343

Az  Apple Watch-ban található S1 chipek alaposabb vizsgálata kiderítette, hogy az óra a Samsung viszonylag korábbi, 28 nanométeres gyártástechnológiájával készül.

apple-s1

A Chipworks szerint, az APL0778 Apple chip – a rendszer szíve-lelke – Samsung 28 nanométeres, alacsony fogyasztású architektúrájára épül. A mindössze 5,2 x 6,2 milliméteres Apple processzor az S1 legnagyobb alkatrésze. Meglepő változás volt, hogy az Apple Watch-ban a régi beszállító Cirrus helyett a Maxim került helyzetbe audiofronton. Érdekes véletlen, hogy a Maxim egykori Sunnyvale-kampuszának egy részét az Apple használja ma.

Ahogy az iPhone 6 esetében is, az NXP szállítja az NFC kontrollert, az AMS pedig a jelerősítőért felelős. Az STMicroelectronics készítette a Watch hattengelyű gyorsulásmérőjét és giroszkópját, valamint a digitális korona enkóderjét. Az akkumulátorkezelést egy Texas Instruments komponens végzi. A Broadcom népszerű BCM4334-je – mely más Apple termékekben is megtalálható, például az Apple TV-ben és az iPhone 5-ben – felelős a wifi-ért és a Bluetoothért egy a Skyworks által szállított alkatrésszel együttműködésben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!