Elon Musk üdvözölte az Apple Autó pletykáját

Skarp 2015.05.07. 10:40 Apple, Egyéb 0 db 344

Megvolt a Tesla negyedéves gazdasági beszámolója szerdán, a cégalapító és befektetőzseni Musk azt is elmondta, hogy örömmel fogadja az Apple autóipari belépőjét, és eloszlatta a befektetők aggályait Cupertino átcsalogatási kampányával kapcsolatban – mondván az valójában soha nem volt veszélyes a vállalat működésére.

Tesla

A PayPal, a Space-X és a Tesla alapítója ezt egy újságírói kérdésre adott válaszában mondta el, amiben a potenciálisan fejlesztés alatt álló Apple Car negatív hatásairól faggatták. Korábban többen aggódni kezdtek a cégért, mert az Apple legalább két területen páratlan képességekkel rendelkezik: a születő, forradalmi technológiák konzumerizációjában és a tehetségek magukhoz csalogatásában.

“Tényleg remélem, hogy az Apple belevág az autóbizniszbe. Az nagyszerű lenne” – mondta irónia nélkül Musk.

A mérnökök átcsalogatásáról is érdekes konkrétumokat osztott meg. Megnyugtatott mindenkit, hogy nem szignifikáns az Apple felé irányuló veszteség, sőt, az elmúlt 12 hónapban minden egyes elcsavart fejű Tesla mérnökre öt elcsalt Apple szakember jut. Az év elején Musk erre utalt azzal, hogy az Apple “nagyon keményen” próbálkozik mérnökeinek lenyúlásával. A titkos projektbe hívott szakiknak negyedmillió dolláros egyszeri bónuszt és 60 százalékkal magasabb fizetést ígértek.

A Titan-projekt kódnevű fejlesztést mindenki autónak vagy autóipari dolognak sejti, bár hivatalos megerősítés még a létezéséről sincs. Az eddigi jelentések szerint már alkalmazottak százai dolgoznak a projekten. Sokan komplett elektromos autót, mások “csak” az autók belterének forradalmát várják a cégtől. Ez utóbbit támaszthatják alá az utóbbi időben erre-arra megjelenő szenzoros Apple-furgonok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!