Az Apple felfedte saját webcrawlerjét, az AppleBot-ot

UP 2015.05.07. 13:20 Apple, Egyéb 0 db 305

Az Apple megerősítette, hogy létezik a régóta pletykált keresőrobot – először tavaly novemberben röppent fel a hír – melynek működésével kapcsolatban néhány részletet megosztott a nemrégiben frissített támogatási dokumentációban. 

apple-search-engine-google_640x

Az Apple elmondása szerint az AppleBot egy olyan robot, ami elsősorban a Siri-t és a Spotlight-ot szolgálja ki. Mindkét szolgáltatás kínál webes keresési lehetőséget, de eddig azt gondolták, hogy az Apple a lekérdezéseket irányítja vele már létező keresőkön keresztül, mint a Google vagy a Bing.

Az AppleBot a Google Googlebot-jához hasonlóan működik, és a cég elmondása szerint, hogy a crawler követi a Googlebot-nak szánt utasításokat, amennyiben nem talál AppleBot-specifikusat. A weboldalak üzemeltetőit arra kérik lépjenek kapcsolatba az Apple hálózat üzemeltetői központjával, ha kérdésük vagy problémájuk van a keresőrobottal kapcsolatban.

Az nem világos azonban, hogy az AppleBot mennyi ideje működik. A támogatási dokumentum először februárban jelent meg, de csak múlt hónapban töltötték meg tartalommal. Egy webfejlesztő már tavaly novemberben felfedezte az Apple crawlerjét, mikor számtalan találatra bukkant egy keresőrobottól egy Apple-nek kiutalt tartományból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!