Touchpad-es távirányítót kaphat a negyedik generációs Apple TV

Skarp 2015.05.05. 18:18 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 356

Egy hétfői cikk alapján nem csak az Apple TV, de a távirányítója is újratervezésre kerülhet idén – a különlegessége ennek az lehet, hogy a kontroller beépített touchpad-et kaphat.

appletavinyo

A The New York Times robbantotta a pletykabombát, állítólag belsős forrásokra hivatkozva állítja, hogy az érintős rész a jól ismert gyűrűs elrendezésű gombokat válthatja. A várakozások alapján az tévirányító várhatóan némileg vastagabb lesz mint a jelenlegi kiadás és két fizikai gombot azért meghagynak, vélhetően a Lejátszás/Szünet és a Menü feliratűakat. Az eredeti 2007-es Apple TV-vel egyszerre dobták piacra és egyetlen darab alumíniumtömbből marják. A több dizájndíjat is megnyert darab célja pont az volt, hogy csak a legszükszégesebb gombokkal kelljen stresszelni a vevőket.

A cikk szerint ezt is a WWDC-n mutathatják be, júniusban, az új A8 processzoros, App Store-ral és Sirivel felturbózott, új, negyedik generációs Apple TV-vel együtt. A változtatásra könnyen lehet, hogy a megújuló, internetes streamingszolgáltatás indítása miatt lesz szükség, ami jó eséllyel szintén a fejlesztői konferencián rajtolhat és amiről Tim Cook úgy nyilatkozott, hogy nagy-nagy változásokat hoz majd ebbe a szektorba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. H zoli - 2015.05.05. 22:02

    Sziasztok!
    Szerintetek mennyire valószínű, hogy a WWDC-n frissítik a Macbook Air-eket?
    Mert ugye most frissült Áprilisban…

    • Skarp - 2015.05.06. 10:23

      Esélytelen.

  2. vistu88 - 2015.05.06. 12:11

    A cikk írójának: valószínűleg nem esztergálással készítik a távirányítót, a sajtolás majd marás vagy préselés sokkal logikusabb technológia. Bocsesz egyszerűen nem tudtam elsikani felette mérnökként. Amúgy sztem is ráfér a feissítés.

    • Skarp - 2015.05.06. 13:34

      köszi, máris javítom.

Szólj hozzá Te is!