Made For Watch: Az Apple kiadta a Watch szíjának tervezői előírásait

Sloan 2015.05.05. 17:46 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 375

Egy eddig kiadatlan dokumentumot posztolt honlapjára az Apple hétfőn a Watch-ok szíjának külső gyártók számára készült tervezési irányelveivel.

12783-7026-150504-Apple_Watch-Strap-l

Az Apple Developer Resources honlapján megjelent pdf linkre kattintva, részletes áttekintést találnak az óra szíjának tervezéséről és ennek szabályairól azok a külső gyártók, akik szívesen vállalkoznának a feladatra. A dokumentum keltezése az óra megjelenésével azonos, április 24-e volt. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy a tartozéknak környezetvédelmi előírásoknak is meg kell felelnie, valamint megbízhatósági vizsgálatok során magas minőségűnek és tartósnak kell bizonyulnia.

Különös figyelem fordítandó a szíj kapcsolódási pontjaira, melyek az Apple saját fejlesztésű mágneses rögzítési rendszeréhez kapcsolódnak. A tervekkel kapcsolatos előírások, természetesen szigorúak. Az Apple több kritériumra is felhívja a figyelmet: az eszköz szívritmus érzékelőjét teljesen szabadon kell hagyni, mint ahogy az összes Watch funkciónak elérhetőnek kell maradnia. Valamint az Apple Pay közeli terület működését sem gátolhatják a szíjak.

A dokumentum pontos tervrajzokat tartalmaz mind a 38, mind a 42 milliméteres típusra, egy másik letöltés pedig olyan tervezőprogramokba illeszthető rajzokat is kínál, mint az AutoCAD. Az Apple szerint, hamarosan elérhetőek lesznek az új, frissen indult Made for Apple Watch program keretein belül készült szíjak.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!