Eltávolították a Youtube applikációt a régebbi Apple TV-kről

UP 2015.05.05. 16:46 Apple, Egyéb 0 db 591

Felhasználók hétfői beszámolói alapján egyik napról a másikra eltűnt a Youtube applikáció sok második generációs Apple TV-ről, mind az ikon a képernyőről, mind az alkalmazásra utaló beállítások a menüből. A Youtube eltávolításával kapcsolatban semmiféle figyelmeztetést nem kaptak és néhány felhasználó kifejezetten dühösen fogadta a változást. A hírek szerint viszont a harmadik generációs változatokon kifogástalanul működik az applikáció. 

apple_tv_vevo_more_640x

A múlt hónap végén a Google bejelentette a Youtube API frissítését újabb szolgáltatásokkal – e változások miatt régebb eszközökön, köztük az Apple TV első és második generációs változatán többé nem elérhető. Ennek következménye, hogy jópár eszközről egyszerűen felszívódott a korábbi Youtube alkalmazás, beleértve a HD tévéket, Blu-ray lejátszókat, játékkonzolokat, illetve azokat az iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékeket, melyek iOS 6-tal vagy még korábbi verzióval működnek.

Az Apple már 2012 elején kiadta a harmadik generációs Apple TV-t, de rengeteg második generációs példány van még használatban. A vállalat tevékenysége alapján ez utóbbi a végét járja, mivel csak az újabb set-top-boxokat frissítették, például az új iOS 8-stílusú felhasználói felülettel és Beats Music applikációval. Úgy sejteni, hogy az Apple már a negyedik generációs modellen dolgozik, melyet a június 8-ai WWDC konferencián mutathatnak be. Az új verziótól Siri és App Store integrációt, valamint nagyobb tárhelyet várnak. A pletykák szerint az A8 processzor lehetővé teheti a 4K videólejátszást, bár eddig nem volt jele annak, hogy 4K videókat értékesítenének vagy tennének kölcsönözhetővé az iTunes Store-ban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!