A GE új, HomeKit-kompatibilis LED izzón dolgozik

Sloan 2015.05.05. 13:36 Apple, Egyéb 0 db 191

A General Electric hétfőn bejelentette, hogy egy új, színváltós LED izzón dolgozik, melynek kiadását még az idei évre tervezik – és ami nem mellesleg Apple HomeKit támogatással is bír majd. 

12776-7017-10990-3538-141103-HomeKit-l-l

A villanykörte a GE különleges “Align” fedőnevű technológiájával készül, mely napszaknak megfelelően kialakít egy automata világítási ciklust. Reggel például kékes fénye lesz, így segítve felébredést, este pedig borostyánszínre vált, a tűz fényét utánozva. “A világítás az első kísérletünk az okosotthonok létrehozásában, tapasztalataink pedig azt mutatják, hogy a fogyasztók igenis szeretnék bárhonnan irányítani otthonukat.”

A HomeKit kompatibilitás lehetővé teszi, hogy az izzókat egyetlen eszközként, vagy eszközcsoport részeként lehessen beállítani – iPhone, iPad, vagy iPod touch használatával. Nem csupán alkalmazásokkal, hanem Siri-vel is. A GE még nem közölt képet az izzóról és egyelőre annak áráról vagy pontos megjelenéséről sincs információnk. A HomeKit adaptáció lassú folyamat – bár több cég is bejelentette a platform támogatását, a termékek nagy része még fejlesztés alatt áll. A gyártók csak tavaly novemberben kapták meg a szükséges engedélyeket az Apple-től, és a hitelesítési chipek kidolgozása is hosszú folyamat volt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!