13-as iPad: Bluetooth stylus, Force Touch, NFC & még több újdonság

Sloan 2015.05.04. 17:25 Apple, iPad, Kiemelt hírek 0 db 836

Valóban új iPad-en dolgozik az Apple – az AppleInsider értesülései szerint, és a változtatások között találhatjuk majd többek között a nyomásérzékeny Bluetooth stylust, a Force Touch kijelzőt és egy USB-C csatlakozót is.

453806-a-new-ipad-is-seen-following-a-presentation-at-apple-headquarters

Belső források szerint valóban készül az új iPad 12,9 hüvelykes kijelzővel és számos, teljesen új funkcióval (pl. NFC modullal) emellett az érintőképernyőn is javítanak majd. Az NFC egyébként valószínűleg nem Apple Pay-féle odaérintős fizetéshez fog kelleni, inkább a tranzakciókat fogadó terminálként funkcionálhat majd vele a nagy táblagép, ami kiskereskedelmi bizniszfelhasználás előtt nyithatja meg az utat. Az Apple stylus megjelenését már a KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo is megjósolta korábban.

Az NFC hozzáadása megkönnyíthetné a párosítást az esetleges kiegészítő eszközökkel, pl. az új stylussal is. Az AI forrása alapján a nagy tablet az új, 6S-be is várt Force Touch kijelzőt is megkaphatja, ami a hírek szerint még komolyabb felhasználói élményt nyújt stylussal használva. A stylus elvileg Bluetooth-n át kapcsolódik és a bevitel nyomásérzékeny lesz, tehát minél jobban rányomjuk, annál vastagabb vonalat húz.

A forrás alapján a legnagyobb iPad USB-C portot is kap, de arról egyelőre nem tudni, hogy ezen keresztül kapná a töltést a telefon és ez váltja a Lightningot vagy egy második, kiegészítő csatolóként kerülne a készülékre. A kiszivárgott terveken két kivágás található portoknak, ami az utóbbi verziót támasztja alá. Ami nem nagy meglepetés, hogy a hírek szerint a következő generációs A-chipet kapja majd – a jelenlegi csúcsot az A8X processzorral szerelt iPad Air 2 jelenti, ami az iPhone 6 és 6 Plus processzorának felturbózott verziója.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!