Az iFixit már szét is szedte az Apple Watch-ot

Skarp 2015.04.24. 12:31 Apple, Apple Watch 1 db 644

Alig órákkal azután, hogy az első órák ausztrál tulajaikhoz kerültek, fel is került az iFixit-re az első szétszedős cikk. Valós időben frissítik a posztot ahogy haladnak – cikkünk élesítése idején végeztek a Sport modellel és kezdték az acél kiadás szétbombázását.

watchsportifixit1

Ahogy az összes Apple termék megjelenésekor, a népszerű oldal kötelességtudóan szétszedett egy órát most is. Egy 38 mm-es Apple Watch Sport-ra sikerült rátenniük a kezüket. A jelenleg is zajló szétszedési folyamat során sikerült kiszedni a kijelzőt és a 205 mAh-ás akkumulátort is. A fotókon jól látható a Digitális Korona, a Taptic Engine modul és a kompakt S1 chip is.

watchsportifixit2

A képeken feltűnik a diagnosztikai port, amit egy fedő véd az egyik szíjcsatlakozási ponton. A port célja ismeretlen, bár egy márciusi riport alapján a hatpines csatlakozó képes adattovábbításra és elvileg tölteni is lehet vele, ezzel potenciálisan megnyitva az utat a plusz akksit hordozó szíjak felé.

watchsportifixit3

Most sem maradhatott el a szerelhetőségi értékelés, az iFixit sokat látott írója derűsen jegyzi meg, hogy ezek a legkisebb tri-wing csavarok, amivel valaha találkozott. Ezek tartják a helyükön a komponensek tartókonzoljait. Ráadásul a spéci csavarok mellett az Apple bizonyos helyeken ragasztást is alkalmazott, az iPhone-hoz és iPad-hez hasonlóan vélhetőleg itt is költség- és helycsökkentési megoldásként.

A teljes poszt itt olvasható.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iMonster - 2015.04.24. 12:38

    Huuu de érdekes :)

Szólj hozzá Te is!