Itt az idei Apple környezetvédelmi jelentés

Skarp 2015.04.20. 18:07 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 268

Azt már régóta tudjuk, hogy Tim számára elődjénél sokkal nagyobb prioritást élvez a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem, ez pedig egyre inkább látszik a cég zöld törekvésein, mióta a jelenlegi CEO a helyén van. Ezt tanúsítja az Apple 2015-ös környezedvédelmi jelentése is.

applesolar

Az összes amerikai, brit, német, ausztrál, olasz és spanyol földön található Apple Store már megújuló energiával működik – legalábbis a frissen kiadott dokumentum szerint. A tavaly áprilisi 120 amerikai bolthoz képest ez szignifikáns előrelépés, egészen pontosan megháromszorozódott a zöld Store-ok száma. Persze ez nem mindig úgy értendő mint az adatközpontoknál, hanem sokszor külső szolgáltatóktól vásárolja a zöld úton előállított energiát.

Ahol olyan épületben található a Store, ami nem a cég tulajdona, ott a főbérlőn keresztül történik a beszerzés. Így kevesebb, mint 100 saját Apple kiskereskedelmi helyszín maradt, ami fosszilis, vagy nukleáris energiával működik és a következő hónapokban a szám még kevesebbre csökkenhet. Ráadásul az Apple legújabb, ázsiai napenergia-erőművei a több, mint húsz boltból álló teljes kínai hálózatot el fogják tudni látni – ez a szám, amit a tervek szerint a cég év végére birtokolni fog.

Az Apple már korábban sikeresen elérte, hogy irodái és adatközpontjai megújuló, zöld energiaforrásokról működjenek. A cég nagyrészt nap-, szél- és vízi energiára támaszkodik, amit vagy a helyi lehetőségekre támaszkodva, vagy saját forrásokat kiépítve oldanak meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patrick - 2015.04.20. 21:28

    Ez igen. Példát vehetne a tobbi. Respect :)

Szólj hozzá Te is!