Óriási napelemfarmokat építene az Apple Kínában is

Skarp 2015.04.17. 17:33 Apple, Egyéb 1 db 153

maidendatacenter

A délnyugati Szecsuán tartományba tervezett beruházás elvileg az Apple és a Sichuan Shengtian New Energy Development Company közös tulajdona lesz – ez utóbbi a SunPower és egy rakás napenergiával foglalkozó kínai cégből álló konzorcium közös vállalkozása. A SunPower megoldásának köszönhetően ráadásul a létesítmény felépítése után is használhatják a területet legelőként a helyiek. Cupertino és a SunPower egyébként már több hasonló projektben dolgozott együtt, pl. az Apple Maidenben található adatközpontjának energiaellátásán. A kettő, összesen 40 megawatt teljesítményű farm összesen 80 millió kWh áramot termel majd évente.

A két létesítmény építése már folyamatban van, az egyik helyszín már 2 megawattos teljesítménnyel meg is kezdte a próbaműködést. Mindkét építkezést be tervezik fejezni az év végére. Ezzel nagyjából egy időben érkezett a hír, hogy az Apple 36 ezer hold erdőt vásárolt, hogy fenntartható forrásokat hozzon létre termékei csomagolásához. (Felhívnánk a FENNTARTHATÓ szóra a fakitermelés-trollok figyelmét.)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Máté - 2015.04.20. 18:42

    Igazából ez egy jó öltelet, de figyelni kell rá, hogy más lehetőség is fennálljon az energiaforrásra. Én innen tájékozódtam ebben a témában: http://atomenergiainfo.hu/tudastar/a-megujulo-energiaforrasok-valos-tukre

Szólj hozzá Te is!