Az A9 gyártás harmada mégis a TSMC-hez kerül

Skarp 2015.04.16. 16:57 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 202

Az utolsó pillanatban mégis a TSMC bevonása mellett döntött Cupertino, így az A9 chipek harmadát a tajvani gyártó szállíthatja a következő generációs iPhone-ba.

a9

Ming-Chi Kuo, az igen jó kapcsolatokkal rendelkező KGI Securities elemző szerdai jegyzetében ír arról, hogy az Apple az utolsó utáni pillanatban döntött a tajvaniak bevonásáról. Ennek oka, hogy a Samsung gyártópartnere, a GlobalFoundries csak 30 százalékos termelési ütemet képes hozni, ami pedig nem éri el az Apple által meghatározott, a tömegtermeléshez szükséges 50 százalékos értéket.

Azzal, hogy a TSMC is visszakerül a gyártók közé, a beszállítólánci bizonytalanság jócskán mérséklődik. Az alacsony kapacitás valószínűleg annak köszönhető, hogy a Samsung új Galaxy S6 és S6 Edge telefonjai a vártnál jobban fogynak, ezért a GF inkább ennek dedikálja a 14nm-es FinFET kapacitást.

A TSMC 16 nanométeres FinFET Turbo kialakítása viszont túlszárnyalta az Apple várakozásait mind termelési ütem mind teljesítmény tekintetében így inkább megint megosztanák a gyártást. Ez egybecseng azzal, amit a Cowen elemzője, Timothy Arcuri mondott múlt hónapban ázsiai körútja után.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!