WWDC 2015: Jön az iOS 9 és az OS X 10.11 is

UP 2015.04.15. 16:59 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 828

Az Apple hétfőn jelentette be, hogy az éves Wordwide Developer Conference június 8-án lesz idén, ahol a szokásoknak megfelelően bemutatják az új iOS-t és OS X-et.

12517-6476-Screen-Shot-2015-04-14-at-85109-AM-l_640x

A konferencia a Moscone West-en kerül megrendezésre, San Franciscoban, június 8. és 12. között. Jegyek vásárlására véletlen kiválasztás alapján lesz lehetőség, 1599 dolláros áron. Az eseményen  több, mint 100 technikai tréning közül válogathatnak a résztvevők, több mint 1000 Apple mérnökkel és gyakorlati laborokkal, illetve átadásra kerül az Apple dizájn díja is. Azok részére, akik nem tudnak részt venni a konferencián minden eddiginél több programot streamel az Apple az interneten.

Az idei konferencia szlogenje “a változás epicentruma” (The epicenter of change). Az Apple azt is elárulta, hogy a résztvevők megismerkedhetnek az iOS és OS X rendszerek jövőjével, ami arra enged következtetni, hogy az iOS 9 és az OS X 10.11 is bemutatásra kerül.

“Az App Store elindította az app ökoszisztémát, ami elképesztő siker és ami örökre megváltoztatta az ügyfelek életét és millióknak teremtett munkahelyet világszerte. Hihetetlen új dolgokkal készültünk az iOS-re és az OS X-re, amit a WWDC-n megosztunk a fejlesztőkkel, illetve az egész világgal. Alig várjuk a következő generációs applikációkat, amiket erre alapozva létrehoznak.” – nyilatkozta Philip Schiller, az Apple globális marketing alelnöke.

A fejlesztők a WWDC honlapján regisztrálhatnak a jegyekért április 17-én, pénteken, csendes-óceáni idő szerint 10 órakor. A szervezők véletlen kiválasztási szisztémával osztják ki a jegyeket, így a jelentkezés státuszáról április 20-án, 5 órakor értesülnek a fejlesztők. Ezen felül pedig az Apple felajánl 350 ösztöndíj-helyet a WWDC-re, melyet diákok és a STEM szervezetek tagjai között osztanak ki világszerte, hogy lehetőséget biztosítsanak az ingyenes részvételre.

Bár a hivatalos fotósokon kívül eddig sem készíthetett senki fényképeket vagy videó felvételeket az Apple eseményein, ami továbbra is így marad, azonban kénytelen a selfie stick rohamos terjedésével szembenézni az Apple is, ezért új szabályt vezettek be. Nem engedik ugyanis az eszköz használatát a Moscone West vagy a Yerba Buena Gardens határain belül, mivel a segítségével ugyan készülhetnének kitűnő képek például a nyitóesemény ideje alatt a színpadról, azonban zavarhatják a közönség tagjait a kilátásban és az Apple saját forgatócsoportját is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!