Az Apple csak 15 százalék jutalékot kér az Apple TV-s bevételekből

Sloan 2015.04.14. 17:07 Apple, Egyéb 0 db 231

Igen csábító lehet a tartalomszolgáltatók számára, hogy az Apple állítólag beleegyezett: a szokásos 30% helyett, az Apple TV előfizetési díjak és appok árának mindössze 15%-t kéri. 

12428-6282-atv_2x-l

A szerencsés szolgáltatók közt szerepel a Netflix, a Hulu Plus és az MLB.TV – állítja a Re/code. Mindegyik lehetővé teszi ügyfelei számára az Apple TV-n keresztüli előfizetést, valamint az iTunes-os számlázást. Ez a más módon regisztrált előfizetőknek nem elérhető.

Az Apple és az HBO egyezségének részletei továbbra is ismeretlenek. Az Apple-nek három hónapos exkluzivitásról szóló megegyezése van az HBO Now-t illetően – az előfizetők pedig a 30 napos próbaverzió után havi 14,99 dollárért érhetik el a szolgáltatást. Cupertino bevételi részesedése lényegesen kisebb, mint más, hagyományos kábeles platformoknál, melyek akár 50%-ot is zsebre tesznek az előfizetésekből származó bevételekből az olyan tartalomszolgáltatóknál, mint az HBO.

Ezzel licitharcba szállhatnak a kábeltársaságok az Apple-el, amiből akár profitálhat is Cupertino. Az Apple állítólag épp a fentebbiekhez hasonló cégekkel folytat tárgyalásokat egy új webes televíziós szolgáltatás kapcsán, mely akár már idén nyáron debütálhat a megújult Apple TV mellett. Az új szolgáltatás állítólag 40 dollárba kerül majd havonta és többek között Disney, CBS, Fox, Discovery és Viacom tartalmakat is felvonultat majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!