Jöhet az iPad mini 4?

UP 2015.04.08. 17:11 Apple, iPad 3 hozzászólás 485

A legfrissebb pletykák szerint az Apple iPad mini 3 kisebb változtatásokon eshet át és hamarosan meg is jelenhet a negyedik generációs változat. Ezt alátámasztandó egy videó és képek kerültek ki az állítólagos új tokozásról.

ipadmini4

A Nowhereelse.fr által közzétett képek szerint az új iPad mini 4-nél elkerülhet a némító kapcsoló a hangerőszabályzó fölötti részről és a helyére apró mikrofon lyuk kerülhet. Ezek a tervek kellően hitelesnek tűnnek, mivel ugyanezeket a változtatásokat hajtották végre tavaly az iPad Air 2 esetében is. Az új ház felső részén látható a kivágás, ahova az LTE modem kerülne az új modellen, míg az alján a Lightning töltő számára van bemeneti nyílás, valamint 10 lyuk mindkét oldalon a hangszórók sztereóhangzása érdekében.

Az a hír már a múlt hónapban szárnyra kapott, ami szerint az iPad mini-t A8 processzorral és 802.11ac Wi-Fi-vel turbóznák fel, ami nem lenne meglepő, hiszen éppen ezen tényezők elhanyagolása jelentett csalódást a tavalyi széria megjelenésekor. A 2014-es iPad mini 3 esetében ugyanis a cég megtartotta az előző dizájnt, hardvert és alkatrészeket, mindössze a Touch ID ujjlenyomat-érzékelő integrációja jelentett változást a korábbi iPad-hez képest. Az ára viszont 400 dollárra emelkedett, míg az egyébként ugyanilyen Touch ID-vel nem rendelkező iPad mini 3 300 dollárért elérhető.

Mindeközben viszont az iPad Air 2 nagyobb változtatásokon esett át az A8X chippel, ami magában foglal egy piacvezető, 8 magos grafikus processzort is, illetve vékonyabb és könnyebb elődjéhez képest. Mindent egybevetve azért kissé szokatlan lenne, ha az iPad mini változtatásokon esne át a közeljövőben, hiszen eltérne az eddig megszokott frissítési ciklustól. Eddig az Apple jellemzően évente egyszer frissítette az iPad szériáját, bár a Retina kijelzővel ellátott iPad is már néhány hónappal a harmadik generációs modell után megjelent. És akkor a többi kép és a videó:

ipadmini4_4 ipadmini4_3 ipadmini4_2

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Fasirt - 2015.04.08. 19:20

    Felturbozzak A8 procival? Micsoda fejlesztes! Varjunk csak! Nem ezzel fut az iPad mini 3 is?!
    :-D

  2. iKocka - 2015.04.08. 19:55

    Nem az iPad mini 2 és a 3 is A7-el megy… Az iPad mini 2-höz képest csak abban javult, hogy kompatibilis a alkamazásos Apple Pay-jel+Touch ID. Semmi más.

  3. iKocka - 2015.04.08. 19:55

    az alkalmazásos, bocs…

Szólj hozzá Te is!