Mikor jöhet az Apple Watch 2?

Skarp 2015.04.07. 18:16 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 411

Sokatok első reakciója az lehet, hogy kissé még korai ezen gondolkozni, így hogy az előrendelés is csak 3 nap múlva indul, a termék értékesítése pedig csak bő két hét múlva. Pedig jogos a kérdés, főleg ha azt nézzük, hogy egy csomó minden nem került bele a végső verzióba és azért a lehetőségek tárháza még közel sincs kimerítve.

ciklus_watch_kiemelt

Nyilvánvaló, hogy a Sport modell elsöprően sikeres lesz, elsősorban alacsony ára miatt. Fontos aspektus azonban az is, hogy mivel ez a legolcsóbb módja a felhasználói élmény kipróbálásának, sokan ezzel fognak belekóstolni, hogy a koncepció működik-e és hogy kell-e nekik ilyen egyáltalán. Mivel egészen biztos, hogy hamarost kijön a következő, még fejlettebb modell, minek költenének ennél többet csak azért, mert a következő fokozat jobb anyagokból van? Ha csak annyit lép előre az óra a második generációval mint amekkora a különbség az iPad és az iPad 2 között volt, drámai lehet a fejlődés.

Emlékszünk arra is, hogy mennyire bosszúsak voltak azok akik megvették az első Retinás iPad modellt, ahol végig se mehetett a szokásos termékciklus és már kijött az erősebb A-processzorral szerelt verzió, ugye? Véleményem szerint itt meglesz a teljes, egy éves termékciklus és az új modellek megérkezésével az első generáció olcsóbb lesz.  De vajon milyen ütemben fogja fejleszteni az órát az Apple, hogy azoknak se legyen rossz a szájíze, akik nem szeretnék évente cserélgetni az órájukat? Egy biztos, az Apple nem fél eltérni a tipikus 12 hónapos upgrade-ciklustól és az is, hogy egy új termék esetében bármi elképzelhető. Van példa 16 hónapig az élen tartott modellre és van amit mindössze 7 hónap után upgradeltek.

Mindent összevetve megvan a lehetősége annak, hogy az Apple Watch lesz a következő iPad 3, már ami a ciklus hosszát és talán a készülék vastagságát illeti. Sokan lennének csalódottak, ha év végére piacra kerülne az új modell, persze a történelmi előzményekből kiindulva a 2016 tavasza jóval valószínűbb, mint potenciális indulódátum. De az is előfordulhat, hogy az iPhone 4-es 16 hónapjához hasonlóan itt is hosszabbra nyúló ciklusra számíthatunk. E verziót támaszthatja alá az is, hogy mindössze 9 országban indulhat el az új modell, s bizony idő lesz míg mindenhol kaphatóvá válik a Watch.

Ráadásul a natív Apple Watch appok is jöhetnek idén, tehát nem csak kiterjesztés jellegű WatchKit alkalmazások fejlesztésére lesz lehetőség – ez pedig elég nagy dolog. Az ehhez szükséges SDK idén jöhet és ha júniusban a WWDC-n bemutatják, ne adj isten nyilvánossá is válik, az is a hosszabb ciklusos teóriát támasztaná alá. Az egész arról szól, hogy most kell eldöntenünk, hogy vállaljuk-e az early adopter szerepével járó esetleges pénzkidobást, frusztrációt és bevállaljuk a kockázatot vagy megvárjuk, amíg az egész kiforr, eldöntjük kell-e nekünk a kütyü és csak utána megyünk be az első Apple Store-ba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zoli - 2015.04.09. 09:44

    Jelenjen meg mihamarabb, akkor olcsón veszek az elôzô modelbôl, ès ismèt szívhatja a fogàt aki naprakèsz, ès trendi akar csak lenni:))

Szólj hozzá Te is!