Az iPhone 6-nak köszönhetően már 27,6 százalékon áll az Apple Kínában

Sloan 2015.04.03. 14:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 412

Minden idők legmagasabb értékét ütötte meg az iPhone a kínai okostelefon piacon: az Apple a februárig tartó három hónapos periódus alatt 27,6%-os emelkedést ért el, elsősorban az iPhone 6 eladásoknak köszönhetően – legalábbis ez a helyzet egy csütörtökön kiadott felmérés eredménye alapján.

iPhone-6-vs-iPhone-6-Plus

A Kantar Worldpanel ComTech által összeállított eredmények azt mutatták, hogy Kínában az iPhone 6 vezeti az eladásokat és a modell piaci részesedése az országban 9,5%-ról 10,2%-ra emelkedett.  Az iPhone 6 Plus a Xiaomi RedMI Note mögött a harmadik helyet szerezte meg. Az Apple éves 9,7%-os emelkedésével a második helyre utasította a Xiaomi-t, a helyi sikervállalkozást, mely 2011-es színre lépése óta meghódította a kínai piacot.

Az iPhone további 5 európai országban növelte éves bevételeit (Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország), ugyanis 20,9%-os részesedésre tett szert, miközben az Android  67,6%-ra esett vissza. A Kantar arról is beszámolt, hogy az iPhone 6 vezette a döntő jelentőséggel bíró brit piacot is, maga mögé utasítva a Samsung Galaxy S5-t, aminek a Galaxy S6 és S6 Edge megjelenése ellenére is nőttek eladásai. Az Egyesült Államokban az Apple piaci részesedése 39,3%-ról 38,8%-ra esett vissza, bár az  iPhone 6 eladásai itt is vezették a rangsort. A vásárlók leginkább a kijelzőmérete, az LTE és a készülék megbízhatósága miatt döntöttek az Apple telefonjai mellett.

Érdekes adat, hogy az iPhone 6 vásárlóknak mindössze 45%-a választotta ezt az okostelefont képernyőjének mérete miatt, míg az iPhone 6 Plus esetében ez a szám a 70%-ot is eléri. Az évek során a kínai piac rendkívül fontossá vált az Apple számára. A cég első negyedévében elérte a 16,1 milliárd dollárt, mely lassacskán megközelítheti az Európában bezsebelt 17,2 milliárdot is. Bár továbbra is az amerikai kontinens a legfontosabb régió, itt ugyanis 30,6 milliárd dollárral gyarapodott a cég kasszája.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!