Már az iMac-fejezet jeleneteit forgatják Sorkinék

Sloan 2015.03.31. 17:13 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 159

Az új Steve Jobs életéréről készülő film – melynek főszereplője Michael Fassbender lesz – többek között Jobs visszatérését a céghez és az iMac megjelenését is bemutatja majd.

12321-6074-IMG_1797-l

Jobs 1996 végén hivatalosan visszatért az Apple-höz – a NeXT megszerzésének idején – és következő évben már ismét a vezérigazgatói székben ült. 1998-ban vezényletével piacra került az iMac és ezzel együtt egy teljesen új irányba indultak el, amely végül hatalmas sikerre vitte a céget.

Az “Back on Track” eseményre 1998 május 6-án került sor, ekkor mutatta be a 43 éves – akkor még ideiglenes – vezérigazgató a teljesen új dizájnnal felvértezett Mac-et. A Jony Ive tervezte masina ellentmondásos véleményeket váltott ki az Apple rajongók között. Múlt hétvégén San Francisco-ban újrakreálták ezt az eseményt, a hamarosan érkező Jobs-film egyik jelenetében.


Egy AppleInsider olvasó statisztaként vett részt a forgatáson, az itt látható képet ő mellékelte. A jelenet az ikonikus “Think Different” kampányát örökíti meg: a plakátokon az iMac neve és az Apple logó látható. Egy másik jelenetben, a statiszták izgatott Apple rajongókként várják Jobs visszatérését, tábláikon ismét üdvözlik őt a cégnél és az emberiség legnagyobb találmányaihoz hasonlítják az első Macintosh-t.

12321-6075-IMG_1805-l

A film forgatókönyvét az Oscar-díjas Aaron Sorkin írta, aki korábban azt nyilatkozta, hogy a film az Apple-történelem három legendás termékének megjelenése köré épül, így természetesen az iMac 1998-as debütálását is bemutatja majd.

Sorkin forgatókönyvének alapját Walter Isaacson 2011-es könyve adta, a szereplők között pedig igen nagy neveket találunk:  Fassbender  mellett Jeff Daniels, Seth Rogen és Kate Winslet is feltűnik majd a filmvásznon, a produkciót a szintén Oscar-díjas Danny Boyle rendezi. Az amerikai premiert október 9-re tervezik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!