Kína elhalasztotta a banki technológiai szabályozást

Skarp 2015.03.31. 15:37 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 87

A hírek szerint Kína beleegyezett abba, hogy elhalassza annak törvényi erőre emelését, hogy az állami bankok ne vehessenek vagy bérelhessenek külföldi eszközöket és technológiát.

apple_kina_protekcionizmus_kiemelt

A Reuters egy meg nem nevezett amerikai diplomatára hivatkozva állítja, hogy Jack Lew, az USA pénzügyminisztere találkozott a kínaiakkal, vélhetően a tervezett rendelkezések ügyében, amik az állami bankrendszer intézményeit hivatottak védeni a vélt vagy valós külső fenyegetésektől.

Míg hivatalos forrásból nem érkezett megerősítés, de iparági érdekvédő csoportok bizakodóak a híreket illetően. Lew teljesen tisztában van azzal, hogy a szigorú banki védelmi mechanizmusok komoly problémákat jelenthetnek a cégeknek a régióban, így elmondása szerint nyilvánvalóvá tette a kínaiaknak, hogy az amerikai álláspont szerint a szabályzás felfüggesztése a helyes eljárás.

A kínaiak tervezete különösen komolyan érintené az Apple-t, amely éppen Apple Pay nevű mobilfizetési rendszerének helyi rajtjára készül, ráadásul a kínai piac az egyik legjobb potenciális növekedési terület, fontos szerepet elfoglalva a kaliforniaiak közeljövőbeli terveiben. Az új szabályzásról szóló hírek januárban kezdtek el terjedni – eme intézkedések bírálói szerint az ilyen változtatások komoly károkat okozhatnak a világgazdaságnak is.

Alig két hete számoltunk be arról, hogy a kínaiak a terrorizmus elleni törvény esetében is visszavonulót fújtak, ami alapján a külföldi cégeknek backdoorokat kellett volna beépítenie termékeikbe, szolgáltatásaikba, és hozzáférést adniuk a kínai kormánynak titkosítási eljárásaikhoz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!