Bloatware-halmok lesznek a Galaxy S6-ra telepítve

Sloan 2015.03.27. 15:19 Apple, iPhone 5 hozzászólás 1 225

Új csemege érkezik a bloatware kritikusai számára a Samsung Galaxy S6 modelljeinek köszönhetően, melyekre gyárilag 56 applikáció kerül, többek között a Microsoft OneDrive és a Whatsapp.

galaxys6-18.0

A túlzottan sok beépített alkalmazásra a Gizmodo hívta fel a figyelmet csütörtökön. A Samsung egyedi “TouchWiz”  interfésze túlmutat a Google saját Android appjain, így például az S Voice és az S Health is járnak bónuszba az alapvető alkalmazások mellé. Az előtelepített alkalmazások között olyan third-party appok is megtalálhatóak, mint a Microsoft OneDrive, a Whatsapp és az Instagram. További hat, kártyafüggő applikáció is elérhető lesz a T-Mobile-os ügyfelek számára és ezt a példát valószínűleg más szolgáltatók is követik majd.

A TouchWiz-t Android 5.0 Lollipop-ra is frissítették – a felhasználók kikapcsolhatják ugyan, de eltávolítani nem tudják majd az alkalmazásokat. Ez azonban – ahogyan erre a Gizmodo fel is hívja a figyelmet, csak az app drawerből és a home screenről tünteti el az alkalmazásokat, a telefonon ugyanúgy rajta maradnak. Használhatatlanul, de továbbra is helyet foglalva.

Az Apple nem installál gyárilag semmilyen harmadik féltől származó applikációt az iPhone-okra és hogy még inkább eltávolodjon a Google-től, a natív YouTube alkalmazást is eltávolította az iOS alap-appok közül. Ennek ellenére az Apple felé is fogalmaztak már meg bloatware kritikákat: ugyanis az iPhone-ról sem törölhetőek a gyári applikációk, így a felhasználók kénytelenek mappákban elrejteni a nemkívánatos alkalmazásokat. Legutóbb az iOS 8.2 megjelenésekor erősödtek fel a negatív hangok – ekkor debütált az Apple Watch app: egy újabb eltávolíthatatlan alkalmazás.

A Samsung Galaxy S6 és párja, a Galaxy S6 Edge a hónap elején került bemutatásra, különleges fém és üveg dizájnnal, amely a kritikusok szerint túlságosan hasonlít az iPhone 6 külsejére. A Samsung, az Apple Pay-ről másolt Samsung Pay bevezetésével is kivívta a kritikusok kellemetlen megjegyzéseit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Pete - 2015.03.27. 15:48

    Az eltavolitathatatlan dolgok engem is zavarnak,jo nyilvan nem tart semmibol egybe pakolni de akkor is…

  2. Kala1 - 2015.03.28. 11:40

    Érdekes, szinte az összes tesztben dicsérték a telefont, maximum az Apple fanboyok nem. Lehet hogy a szolgáltatók appjait nem lehet letörölni, de az alaptárhely nem 16GB. A Samsung Payt se kén szidni, mivel az Apple Paynél sokkal használhatóbb

  3. Stewie - 2015.03.28. 17:43

    Pl az instagram miota szolgaltatofuggo app?? Nem ertem minek kell telefosni alkalmazasokkal a samsungokat es raadasul meg le is torolhetetlenek… Ugy vagyok vele ha kell valami akkor ott a play aruhaz vagy app store…

  4. Leeder - 2015.03.28. 20:35

    Hm irja mindenki h telefosni letorolhetetlen appokkal a Samsungot? Hm most mi is tortent a legutolso ios frissitessel?
    Kaptunk egy tokeletesen folosleges appot a watchhoz :) ezzzazzzz. Aki bem szeretne megvenni a watchot az mire hasznalja?
    Szerintem az iosben is jo lenne ha valtoztatnanak ezen. Egyik gyartobal sem tetszik ez, de valsz. nem fog valtozni…

  5. Apples - 2015.03.30. 20:27

    Amiket egy “kuka” könyvtárban tartok az i6-omon:
    – Apple Watch
    – FaceTime
    – Notes
    – Compass
    – Reminders
    – Videos
    – Voice Memos
    – Music
    – iTunes Store
    – Podcasts
    – Maps
    – Stocks
    – Tips
    – Passbook
    – Newsstand
    – iBooks
    – Health
    – GameCenter
    Ez nem 60 de 18db igy is!!! :(

    Ezeket sose hasznalom, ha tehetném törölném oket. Vagy gyengék, vagy nem kell a funkcio vagy van jobb alternatíva. A westher-t ritkán elindítom – bar leginkabb ott is mast használok.
    Ez nyilvan szubjektív – de biztosan egy resze általános.
    Ja es meg a Sirit nem is említettem – azt is törölném ha lehetne.
    A sok bena Samsung “s” alkalmazastol gutar kapnék de egy Google maps, OneNote vagy OneDrive tolem jöhetne – de amugy tenlyeg miből tart letölteni? Semmiből… Az Apple saját folos alkalmazásai is lehetnének letölthetoek. Tegyenek ki a home screen-re törölhető shortcut-okat vagy meg egyszerűbben csak legyenek törölhetőek!!
    Pl a FindMyPhome miert nincs elore telepitve?

Szólj hozzá Te is!