Woz a Watch-ról, az autókról és a gépek lázadásáról

Sloan 2015.03.24. 13:22 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 149

Az ausztrál Financial Review az Apple társalapítójával készített interjút – a beszélgetés során Steve Wozniak azt mondta, hogy egyenlőre csak az egyszerűbb Apple Watch Sport-ot fogja megvásárolni.

Steve_Wozniak,_CHM_2011,_2

“Ha valaki nagyon drága, ékszerszerű órát választ, nem a okosfunkciók és applikációk miatt teszi. Akárcsak a Rolex esetében, a presztízs a lényeg, az óra egy státuszszimbólum. Egy olyan mérnökember, mint én, nem ilyen világban él.”

Woz arról is beszámolt, hogy korábban már kipróbált más okosórákat, például a Samsung Galaxy Gear-t, de amint elkopott az újdonság hatása, meg is vált ezektől. Ha az olcsóbb verziót mindennap viseli, talán választ majd egyet  Apple Watch Edition-ből is. Egyébként nagy Tesla rajongó – bár arra a kérdésre, hogy az Apple valóban autón dolgozik-e,  nem tudott egyértelmű választ adni, azonban egyértelműen támogatná a vállalkozást. “Borzasztóan sok cég próbálkozik most az elektromos autókkal, még több az önvezető járművekkel, ez a jövő… A lehetőségek tárháza végtelen, így ez egy tökéletes terep lehet az Apple számára.”

Woz többek között Stephen Hawking és Elon Musk kommentjeire is reagált, akik szerint a számítógépek egyszer felülkerekednek majd az emberiségen. Woz szerint, nem tudni, hogy az emberekre istenként, háziállatként vagy hangyaként tekintenek majd, de a Moore-törvény talán megment minket. A tranzisztorok nem lehetnek egyre kisebbek, mert úgy 2020-ra már csak atomnyi méretűek lennének, a kvantum-számítástechnika szubatomi szinten való működése pedig eddig még nem hozott sok eredményt.

“Remélem eljön az az idő, törekednünk is kell rá, mert ez a tudományos felfedezés útja. De meglehet, hogy végül felettünk álló fajt kreálunk.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!