A Disney CEO tudott Jobs betegségéről

Skarp 2015.03.22. 10:31 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 185

A Bloomberg az új Jobs könyv kapcsán osztott meg újabb részleteket, amelyekből kiderült, hogy Bob Iger ősidők óta tudott Steve visszatért rákjáról.

jobs-iger_kiemelt

2006-ot írunk, a Disney éppen bejelenti, hogy felvásárolja a Jobs többségi tulajdonában álló Pixar animációs stúdiót. Iger feje jócskán tele lehetett, hiszen alig egy órával korábban tudta meg, hogy Jobs betegsége újra támadásba lendült. Annak ellenére is titokban tartotta az egészségügyi információt, hogy akkoriban a transzparencia volt az egyik fontos hívószó a Disney háza táján és a befektetők egészen biztosan fontos nüansznak tartották volna a diagnózist.

A 7 milliárdos ügylet Jobs-ot a Disney legnagyobb részvényesévé tette és ezzel helyet kapott az igazgatói tanácsban is. Iger nagyon helyesen úgy döntött, hogy a tranzakciót a Pixar értékéből ítéli meg és nem Jobs-éból, így az egészségügyi állapotát nem hozta nyilvánosságra. A vezérigazgató elmondása szerint Jobs a Pixar emeryville-i kampuszán tett privát sétájuk alkalmával mondta el neki, a bejelentés előtti utolsó órában.

“Őszintén szólva azt mondják az orvosaim, hogy fifti-fifti esélyem van megélni a következő öt évet.” – idézte Iger az alapítót. “Te vagy a legnagyobb részvényesünk, de nem hiszem, hogy ez számít. Nem te vagy az akvizíció tárgya. A Pixart vesszük meg, nem téged.” – válaszolta akkor Jobsnak. Az alapítót még 2003-ban diagnosztizálták a hasnyálmirigyrák egy ritka és különösen agresszív válfajával – a következő évben meg is műtötték. A daganat azonban visszatért, emiatt Steve 2009-ben új májat kapott. Jobs végül 2011 októberében halt meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!