Visszatértek az App Store-ba átirányítós reklámok

Skarp 2015.03.19. 16:19 Apple, iOS 3 hozzászólás 720

safariappstore

A hirdetőcégeknek úgy tűnik sikerült megkerülniük az iOS 8-cal bevezetett védelmet, ami megakadályozta, hogy a JavaScript hirdetések egyből App Store-ba irányítsák a júzereket. A roppant idegesítő átirányítós reklámok olyan nagy oldalakon is előfordulnak, mint a Reddit vagy a Reuters, kvázi lehetetlenné téve a normális böngészést iPhone-ról vagy iPad-ről. Sokszor még az oldal tartalma sem tölt be, az átirányítás már el is kezdődik.A gond először tavaly jelentkezett, amikor a júzerek azt észlelték, hogy látszólag random App Store oldalakra viszi őket a Safari, anélkül hogy erre ők bármiféle engedélyt adtak volna.

A megoldás az iOS 8 második bétája óta megvan, a Safari azóta blockolja a kéretlen átirányításokat, azonban most úgy tűnik valahogy találtak valami kerülőutat, ugyanis a helyzet rosszabb mint valaha. Jellemzően pókeres játékok, fogadós alkalmazások és hasonló appok Store-os oldalára irányítanak a javascriptes megoldások. A problémát tapasztalók beszámolója alapján egyik pillanatról a másikra kezdik el a készülékek és a pontos módszert nem tudják. A Twitter ég, az emberek szentségelnek és alternatív böngészők sem sokat segítenek. Kikapcsolni a JS-t megoldás lehet, de ez csomó oldal alapvető funkcionalitásában is fennakadásokat okozhat, úgyhogy ez maximum inkébb csak félmegoldás. Az Apple eddig nem nyilatkozott az ügyben és egyelőre javítás sincs.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Mr. Furko - 2015.03.20. 01:05

    Azt mar senki nem teszi hozza, hogy ez pornonezeseknel a legjellemzobb, maskor nem nagyon van ilyen :D :D

  2. Stewie - 2015.03.20. 09:29

    Tökéletesen igazad van.:D egyébkent ha nem vérgagyi oldalakat es gagyi appokat szedsz le akkor nem nagyon van ilyen eset… Nálam legalabbis..

  3. Angel1124 - 2015.09.13. 07:47

    Van erre megoldás mert én nem tudom az ipademet használni ezek miatt már.

Szólj hozzá Te is!