Az Apple a nézői adatokkal csalogatná a tartalomszolgáltatókat

Sloan 2015.03.18. 17:12 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 134

Miközben az Apple tévé előfizetésről szóló pletykák már az idei évre jósolják a szolgáltatás megjelenését, új részletekre derült fény a tartalomszolgáltatókkal kapcsolatban. A NY Post szerint, a megállapodások részeként az Apple átadna bizonyos adatokat a nézőkről a tartalomszolgáltatóknak, ezzel csalná be a potenciális partnereket.

apple-tv-concept-15

Az Apple állítólag nagy mozgásteret ad majd partnereinek: a csatornák például maguk dönthetnek majd a reklámokkal kapcsolatban. A felhasználókról azért adna át információkat a cég, hogy a tartalomszolgáltatók pontosabb képet kapjanak az előfizetők tévézési szokásairól. Ez furcsának tűnhet, hiszen némileg ellentmond az Apple adatvédelmi hozzáállásával, ami az amerikai kormánnyal folytatott vita központi kérdésévé vált, de valójában csak azt mutatja, mennyire komolyan szeretné megkötni az üzletet az Apple.

A nézői adatokat kevésbé indirekt módszerekkel a Nielsen is gyűjti, de a fogyasztás közvetlenebb nyomon követése még pontosabb lehet az olyan set-top-boxokkal, mint amilyen az Apple TV is. A  Post cikke felhívja a figyelmet arra, hogy az Amazon és a Netflix tradicionális kábelcsatornák visszautasították a fogyasztói adatok átadását a tartalomszolgáltatóknak. Gyaníthatóan az Apple sem egyéni kliensenként, inkább valahogy tömbösítve adná ki az adatokat, hogy a fogyasztói viselkedés vizsgálható maradjon.

Tavaly olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a Cupertino cég a Comcast-tel dolgozott egy hasonló szolgáltatáson. A tervek állítólag kútba estek, a Comcast tulajdonban lévő NBC-t pedig ezért zárták ki az új szolgáltatásból, így ők is saját, önálló szolgáltatást terveznek kialakítani. Múlt héten  az HBO-val való együttműködéséről számolt be az Apple: az HBO Now streaming/VOD szolgáltatásának iOS-os megjelenését fél éven belül tervezik, és mai hírek alapján a Viacomnak és a Discoverynek udvarol Cupertino.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!