WSJ: Láthatáron az új Apple tévészolgáltatás

UP 2015.03.17. 11:33 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 185

Az Apple tárgyalásokat folytat a televíziós programszolgáltatókkal (CBS, 21st Century Fox, Walt Disney) az előfizetés alapú TV-s szolgáltatásához, melyet idén ősszel indítanának el. 

3043416-inline-hbo-now

Hiteles forrásoktól tudni, hogy kb. 25 csatornát foglalna magába, 30-40 dollárba kerülne és iPad-en, iPhone-on és az Apple TV-n lenne elérhető a szolgáltatás, mely a júniusi Apple WWDC-n debütálna még a szeptemberi amerikai megjelenés előtt. Az Apple webes tévészolgáltatása a legnépszerűbb csatornákat tartalmazná az alapcsomagban, úgy mint az ABC, CBS, ESPN és FX, de nem tartalmazná azokat a kisebb adókat, melyek általában a kábeles csomagoknak részét képezik – írja a Wall Street Journal.

A jelentés szerint az NBC nem véletlenül hiányzik a listából, hiszen az Apple és az NBC anyavállalata, a Comcast nem jönnek ki túl jól mostanság. Nem is olyan régen, még tavaly tárgyalásokat folytatott a két cég, de az Apple szerint a Comcast túlságosan is a saját set-top-box-os szolgáltatására, az X1-re koncentrált. Már legalább 2009 óta pletykálják, hogy az Apple egy előfizetéses tévés szolgáltatáson dolgozik, amikor is felröppent a hír, hogy a CBS és a Walt Disney fontolgatja, hogy csatlakozzon az Apple webes kezdeményezéséhez. 2012 elején már arról beszéltek, hogy az almás vállalat karácsonyra tervezi a tévés eszköz/szolgáltatás elindítását, majd további részletek láttak napvilágot az év későbbi időszakában, de a tervek az elmúlt közel 3 évben sem valósultak meg.

A pletykák a sokat híresztelt Apple szolgáltatással kapcsolatban a múlt hónapban éledtek újra, amikor beszámoltak róla, hogy az Apple tárgyalásokat folytat különböző programszolgáltatókkal. Egy ilyen szolgáltatás lehetővé tenné az Apple számára, hogy testreszabott televíziós csomagokkal álljon elő, melyeket az interneten keresztül sugároznának az iOS eszközökre, és hozzáférést biztosít egy csomó csatornához a csatlakozott tartalomszolgáltatók közül. A legutóbb bejelentett nagy fogás az HBO, melyet többek között a Trónok Harca legújabb évadjának trailerjével promóztak a Spring Forwardon.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!