Úgy néz ki megtalálták az Apple autós fedőcégét

Sloan 2015.03.16. 17:07 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 261

Az AppleInsider jelentése szerint, az Apple fedőcéget használ elektromos autó projektjének álcázására – állítólag a SixtyEight Research kis irodaházában, Sunnyvale-ben folynak a titkos munkálatok. 

apple-sunnyvale-campus-01

Forrás: AppleInsider

Bár az oldal nem tudja teljes biztossággal megerősíteni az információt, a két cég között azonban valóban feltételezhető az autógyártással kapcsolatos együttműködés. A hosszan tartó nyomozások a kaliforniai Sunnyvale-be vezettek, a SixtyEight-hez, egy titokzatos piackutató céghez. A több, Apple tulajdonban lévő iroda valószínűleg kulcsfontosságú szerepet játszik a Titán-projektben, ami az Apple állítólagos autófejlesztési programjának kódneve.

Az AppleInsider szerint kétségtelen, hogy az Apple jelen van a környéken és az épületben autógyártással kapcsolatos tevékenységet folytatnak valakik, melyekhez szerelőműhelyeket és garázsokat építettek a helyszínen. Az oldal arról is beszámol, hogy az Apple több környező ingatlant is bérel a különböző autóipari átalakítások kivitelezésére. A legárulkodóbb jel azonban az épület egyik ajtajára ragasztott cetli volt, mely arról tájékoztatja a sofőröket, hogy a vállalat új címre költözött: a teljes egészében Apple által bérelt irodakomplexumba.

Miközben a CarPlay fejlesztése gőzerővel zajlik és az Apple mindent megtesz azért, hogy minél több gyártó integrálja a rendszert, a múlt hónapban felütötte a fejét a pletyka: az Apple elektromos autót fejleszt. Az utóbbi időben ráadásul több olyan közzétett állásfelhívás és betöltött pozíció is nyilvánosságra került, ami autós szoftver fejlesztése helyett inkább konkrét hardver elkészítését sejteti.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!