Így szívják az Apple vérét az új MacBook kapcsán

Skarp 2015.03.14. 14:43 Apple, Kiemelt hírek, Mac 7 hozzászólás 1 695

Persze, mint minden új Apple termék bemutatásakor, most sem maradhatott el a konkurens gyártók sárdobálós hadjárata. A támadások leginkább arra fókuszáltak, hogy nem a legvékonyabb, legolcsóbb vagy a legjobb felbontású a kijelzője. A sort az Asus nyitotta, amely saját ZenBook UX305-ösével hasonlította össze. A 0,8 milliméterrel vékonyabb laptop ráadásul állításuk szerint  nagyjából feleannyba kerül:

Aztán jött a Dell, amely XPS 13 ultrabookjával mérte össze a gépet. 5,7 millió pixeles “Infinity” kijelzőjük kétmillióval ver rá a Retinára – dicsekszik a fő versenytárs. Persze az kimaradt a tweetből, hogy eközben majdnem egy fonttal nehezebb és 2 milliméterrel vastagabb. Nem mintha ebben a ligában ezek jelentős különbségek lennének, de ha már így játszunk…

Talán a Lenovo tolta a leginkább túl azt a bizonyos biciklit, Yoga 3 Pro gépükhöz képest szerintük az új MacBook #NagyonTavalyiÉv.

Egyébként, ha emlékeztek még, a MacBook Air 2008-as bemutatása után is hasonlóak voltak a reakciók: senki sem tudta akkortájt, hogy mit kezdjen a géppel. Három évnek kellett eltelnie, amíg az Intel 300 milliós Ultrabook programjának segítségével felzárkózott a piac többi része. Persze ez a mostani már nem volt akkora generációs ugrás, mint az első Air megjelenése.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Vélemény - 2015.03.14. 20:28

    Savanyú a szőlő, wazze :DDDD

  2. nylontacsko - 2015.03.14. 22:34

    Lenne ötletem, hogy mit szívogassanak inkább az apple vére helyett… :D

  3. TigerCat - 2015.03.15. 05:19

    Ez teljesen normális, ők is szeretnék eladni a terméküket. Amúgy pedig mindig a legjobb után mennek a többiek, szóval az Apple addig örüljön, amíg másolják, vagy nyakra-főre tesztelik, hiszen ez is a hype-ot erősíti. Az új MacBook tetszik. Jönni-menni simán elfogadnám.

  4. Joe Crazy - 2015.03.15. 17:54

    Azért a méretezés arányaira is érdemes egy pillantást vetni. Az Asusnál a 12,3 és a 13,1 mm között majdnem 50% a kükönbség, de a Lenovonál is hasonlóan ferdítenek. Tudom, hogy a marketingesek bűne, de én elvből nem veszek terméket olyan cégtől, amelyik ennyire nem ad a pontosságra.
    A másik, hogy kinek laposabb, kinek nagyobb felbontású, kinek pedig könnyebb a gépe. Mi lenne akkor, ha az Apple minden paraméterben piacvezető terméket tudna csinálni?
    Mindettől függetlenül nekem sem szimpi az egyszázalékos USB 3 C csati, és nem hiszem el, hogy nem fért volna bele minimum 2, ha a Lenovo a régi, nagyobb méretűt képes volt beépíteni, de az tény, hogy design-ra veri a mezőnyt az új macbook.
    Az árazásról meg annyit, hogy hasonlítjuk már össze, hogy ki mennyi, és milyen minőségű szoftvert ad a géphez…

  5. Nyadi - 2015.03.16. 21:49

    Szerintem azért elég gyengére sikeredett ez az új macbook. Ráadásul azt sem értem hogy minek kellett a 11″ és a 13″ közé egy 12″-es gépet tervezni, nem hinném hogy akkora piaci rés lenne ez a képernyő méret. Emellett szerintem a hardware iszonyatosan gyenge, az 1 USB slothoz nem fűznék kommentárt, és az már csak hab a tortán hogy az alma nem világít a hátulján, hanem csak bele van gravírozva (#világiccsonmá’). Összeségében szerintem iszonyatosan gyenge lett ez a gép, ha Steve Jobs még élne biztos mindenkit kibaszott volna aki ezen a gépen dolgozott. Ja amúgy nekem macbook pro-m van és soha nem vennék windowsos gépet. Gondoltam elmondom mielőtt megvádoltok hogy windows fanboy vagyok.

  6. kukcsi - 2015.03.16. 21:55

    akinek minden apple ugysem akar mast, 80 millio iphine 6 os adtak el tavaly utolso haromhonapjaban ,nem rossz ,es akik veszik sem rosszat veszik ujra es ujra

  7. Gery - 2015.03.18. 16:48

    A kategóriában akkor is a legjobb, legolcsóbb és leginnovatívabb gép .

Szólj hozzá Te is!