USB-C portos Chromebook-ot jelentett be a Google

Skarp 2015.03.12. 15:04 Apple, Kiemelt hírek, Mac 2 hozzászólás 228

A Google ma bemutatta a Pixel Chromebook frissített verzióját, ami az új Retina MacBookhoz hasonlóan USB-C csatlakozóval rendelkezik.

chromebookpixel

Pont tegnap írtuk le, hogy az USB-C szabvány előtt fényes jövő áll és nem kell sokat várni, hogy az Apple-t kövesse a többi gyártó. Persze azt mi sem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan jöhet a többi. A Google állítása szerint a gép impresszív 12 órát bír egy teljes feltöltéssel, ami nagyjából 90 percet vesz igénybe. 15 perces töltéssel akár 2 óráig is bírja a gép.

A Chromebook Pixel 13 hüvelykes érintőkijelzővel, alumínium házzal érkezik. A kijelző felbontása 2560×1700, képaránya 3:2. Intel Core i5 Broadwell proci hajtja, ehhez 8GB RAM és 32 GB tárhely dukál. Az új modell a Retina MacBookkal ellentétben két USB-C porttal rendelkezik, cserébe jóval vaskosabb és némileg nehezebb is. Egyértelműen nem ugyanaz a kategória.

A Re/Code és az Ars Technica már alaposan megvizsgálták a gépet és bár a dizájn és a gyors tölthetőség nagyon elnyerte tetszésüket, a 999 dolláros árcédula láttán mindkét lap szerkesztőinek lefelé görbült a szája, pedig még így is jóval olcsóbb mint a hét elején bemutatott Apple notebook. Bár a Pixel a Chromebook széria teteje, ennyiért a ChromeOS már nagyon kevésnek tűnik – az sokkal inkább a 250 dolláros szegmensbe való.

Persze létezik ennél jobb modell is, ami szerényen csak a Ludicrous Speed (LS), azaz Nevetséges Sebesség nevet kapta. 1299 dollárért i7-es Broadwell processzort, 16 gigabájt ramot, egy 64 gigás SSD-t kapunk. Mindkettőt meg lehet vásárolni a Google új Online Storejából, ami szintén ma debütált.

De nem csak innen, hiszen a Google megnyitotta első fizikai boltját is, ahol Chromebook-okat, Chromcast-et, Android Wear cuccokat lehet vásárolni. A londoni Tottenham Court Roadon nyílt bolt alig egy köpésre van az Apple Regent Street-i angol flagship boltjától. A cég két hasonló bolt megnyitását tervezi 2015-re.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Vélemény - 2015.03.12. 23:09

    Nem fogott meg.

  2. G - 2015.03.15. 18:02

    szerintem halal gagyi ez a 3:2-es keparany. a dizajn meg olyan, mint egy fogyi MacBook

Szólj hozzá Te is!