Az AAPL már 130 dollár fölött zárt

Sloan 2015.02.24. 15:59 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 179

Annak ellenére, hogy az Apple a világ legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező cége, részvényeinek árfolyama továbbra is folyamatosan emelkedik. Ma újabb csúcsokat döntött: 130,75 dollárig, és ezzel közel 760 milliárd dolláros piaci kapitalizációig jutott nap közben. Ez a nyitási árhoz képest 0,96 százalékos növekedést jelent.

aapl133_kiemelt

Az Apple részvényei végül itt sem álltak meg és újabb csúccsal 133 dolláron álltak a tőzsde zárását jelző harang megszólalásakor – összesen 2,7 százalékos erősödéssel, 775 milliárd dolláros kapitalizációval. Ez a kétszerese a második legnagyobb kapitalizációval rendelkező amerikai vállalatnak, az Exxon Mobilnak.

Sok befektető megkérdőjelezte, hogy az Apple óriási mérete miatt képes lehet-e még további, statisztikailag már-már lehetetlen növekedésre. Cook eloszlatta a kételyeket a Goldman Sachs konferencián, ahol röviden úgy fogalmazott: “nem hisz a nagy számok törvényében”. És egyébként is, ahogy Steve Jobs is megmondta, a gondolkodás korlátozása sosem vezet jóra és az Apple a számok helyett sokkal inkább a termékekre fókuszál.

Az eredmények azt mutatják, hogy az Apple kasszasikerrel zárta az évet, 18 milliárd dolláros bevétellel – a legnagyobb profittal, melyet cég valaha jegyzett – ez nagyban a 74 millió dolláros iPhone eladásnak köszönhető. Bizonyos elemzők szerint az Apple nem csak bevétel és profit terén, hanem eladási számokban is megelőzte a Samsung-ot. Az iPhone önmagában a teljes okostelefonpiaci bevétel 93%-át akasztotta le.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!