Ismét az Apple a világ legcsodáltabb vállalata a Fortune szerint

UP 2015.02.20. 15:29 Apple, Egyéb 0 db 156

hero_retail_store_pudong_640x380

Az Apple már 8 éve foglalja el az első helyet a Fortune világ legcsodáltabb vállalatait rangsoroló listáján. Az Amazon második helyét tavaly a Google foglalta el, és idén a Berkshire Hathaway befektetési társaság is előrelépett a harmadik helyre. A legmagasabb pontszámot az Apple érte el mind a kilenc innovációs kategóriában. Íme a kilenc kategória: emberek kezelése, vállalati vagyonhasználat, társadalmi felelősségvállalás, irányítás minősége, pénzügyi stabilitás, hosszútávú befektetések értéke, termékek minősége és globális versenyképesség.

A Fortune több, mint 4000 vezető, igazgató és értékpapír elemző tízes sorrendje alapján állítja össze a végleges listát:
1. Apple
2. Google
3. Berkshire Hathaway
4. Amazon.com
5. Starbucks
6. Walt Disney
7. Southwest Airlines
8. American Express
9. General Electric
10. Coca-Cola

Az Apple évek óta rendszeresen az elsők között szerepel más, hasonló listákon is. A Forbes többször is a világ legértékesebb márkájának választotta, míg a Barron a világ legelismertebb cégének. De talán a legnagyobb elismerés egy olyan vállalat számára, amelyik sokkal inkább hajt a profitra, hogy a piaci részesedés kategória megosztott győztese lett 2014 negyedik negyedévében a Samsunggal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!