Kuba lekerül az Apple feketelistájáról

Sloan 2015.02.19. 17:09 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 293

Kuba nincs többé az Apple külkereskedelmi tiltólistáján, mivel bizonyos hardverek és szoftverek már törvényesen is exportálhatóak a karibi országba az amerikai törvények változását követően.

applecuba

Az Apple új szabályzása összhangban áll az amerikai Kereskedelmi Minisztérium Ipar és Biztonsági Irodájának (U.S. Department of Commerce’s Bureau of Industry and Security – BIS) iránymutatásával, amely nemrég változtatta meg exporttal kapcsolatos rendeleteit. A módosítás ezentúl kivételt tesz a fogyasztói kommunikációs eszközökkel kapcsolatban, a “kubai nép támogatása érdekében”.

Hogy a változás létre jöhessen a pénzügyminisztériumnak is módosítania kellett a Kubával kapcsolatos szabályozásain, engedélyezve a a BIS által jóváhagyott termékek exportját és újraexportját. A kormányzati rendelkezések enyhítése nem meglepő Barack Obama elnök decemberi bejelentésének fényében, aki decemberben már beígérte a szabályozások változását a kubaiak életminőségének és az országok kapcsolatának javítása érdekében.

Az elektronikai cikkekkel és szoftverekkel kapcsolatos új szabályok engedélyezik az ilyen termékek eladását a kubai állam tulajdonában és a kormány irányítása alatt lévő cégeknek, illetve a termékek továbbértékesítését a kubai emberek számára. Az amerikai cégek többek között felhő-, support- és egyéb szolgáltatásokat is nyújthatnak.

Az amerikai embargóknak megfelelően Észak-Korea, Szudán és Szíria továbbra is az Apple termékek tiltott úti célja marad, és Iránban sem szűnnek meg bizonyos korlátozások a korábbi enyhítések ellenére sem.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2015.02.20. 13:23

    Uj piac mindig jol jon es a titkosszolgálat is biztosan támogatja a projektet.

Szólj hozzá Te is!