Az iMessage, a Facetime és az OS X játssza a főszerepet a Modern Family új részében

UP 2015.02.18. 16:43 Apple, iPhone, iPod, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 580

A sikeres amerikai sorozat, a Modern Family (Modern család) legújabb részében kulcsszerepet játszanak az Apple iOS és OS X rendszereinek kommunikációs szolgáltatásai – különösképp az iMessage és a FaceTime. A stáb a sorozat epizódjának forgatásához kizárólag iPhone 6-ot és iPad Air 2-t használt és az utómunkálatok, vágás is Apple gépen zajlott.

modernfamily_kiemelt

Az egész epizód egy Mac OS X-et futtató gép képernyőjén játszódik, amint a család női feje, Claire Dunphy – aki a repülőtéren ragadt – megpróbálja elérni lányát – számolt be a Re/Code. Minden felvétel, amiben a Dunphy család tagjai telefonálnak vagy üzenetet írnak egymásnak iPhone 6 vagy iPad Air 2 használatával készült, melyeket az Apple biztosított a forgatáshoz.

Az OS X Yosemite felülete, amely számos beszélgetés tere a sorozatban azonban csak egy replika. A sorozat stábja megalkotta az Apple asztali operációs rendszerének pontos mását, aminek fejlesztése hónapokba telt. Ráadásul, hogy a hasonlóság megmaradjon, kénytelenek voltak lépést tartani a folytonos frissítésekkel. Erre azért volt szükség mert ha képernyőkép rögzítésével készítették volna az epizódot, az problémákat okozott volna rész adásba kerülésekor.

“Amit a képernyőn látsz, az valójában mind kézzel készült” – mondta John Brown producer. Brown egy másik, a The Verge-nek adott interjúban elmesélte, hogy az eredeti koncepció az  volt, hogy képernyőmentést használnak, de ez a technikai ellehetetlenítette volna a vágók munkáját. “Én építettem fel a kamu-Yosemite nagy részét, amikor még csak a béta verzió létezett” – részletezte Brown, hozzátéve, hogy az Apple folyamatos hibajavításai és frissítései sok pluszmunkát okoztak. “Frusztráló volt úgy dolgozni, hogy ha például az első jelenet munkálatai lezárultak, miután hétfőn visszatértünk, kiderült, hogy a FaceTime értesítésein változtattak és kezdhettük az egészet szinte elölről.”

Az iPhone-ok és iPad-ek mellett az Apple rendelkezésükre bocsátott MacBook Pro gépeket, illetve és Mac Pro-t is az utómunkálatokhoz, de a vállalat nem fizetett semmit a termékmegjelenítésekért. Az Apple-központú epizód jövő szerdán, február 25-én lesz látható az amerikai ABC csatornán, míg Magyarországon majd a Comedy Central tűzheti műsorára a közeljövőben.

A képernyőkép/fotó a The Verge-ről van.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. iPero - 2015.02.19. 05:09

    ‘Facetime’ helyett inkabb FaceTime ;)

  2. Pintyo - 2015.02.19. 07:34

    Rengeteg hibát tartalmaz a cikk és sajnos nem mellé gépelések! Persze az sem lenne elfogadható!

Szólj hozzá Te is!