Woz lelkesen várja az Apple okosóráját

Skarp 2015.02.17. 11:39 Apple, Apple Watch 0 db 179

Steve Wozniak nem ritkán keményen kritikus a céggel, amit segített megalapítani és felépíteni – főleg mióta otthagyta Cupertinot. De az Apple Watch őt is lázba hozta, amint az a BBC villáminterjú-videójából is kiderül. Úgy véli, hogy az óra különleges lesz, olyan mint egy kis műtárgy. Míg a többi okostelefongyártó szenvedett az eladásokkal tavaly, Woznak nincs kétsége afelől, hogy az Apple Watch sikeres lesz-e. “Emberek milliói fogják venni már a kezdetektől fogva.” Azt is megosztotta, hogy az eddigi okosórákkal nem nagyon volt megelégedve – Wozról közismert tény hogy minden újdonságot megvesz, így nem csak a levegőbe beszél.

Steve egyébként megmutatta saját óráját is, ami egy igazi különlegesség. Egy hatalmas, feltűnő darab, ami ún. Nixie-csövekkel jelzi az időt. Ez volt a számok és egyéb szimbólumok kijelzésére alkalmazott technológia az LCD-kijelzők elterjedése előtt. A Nixie-cső nem más, mint egy gázkisüléses elven működő elektroncső, ahol a számok és szimbólumok egy vákuumos csőben találhatóak és mindig az éppen szükségest kapcsolja fel a vezérlő elektronika. Jony Ive egyébként nem viszonozta a dícséretet, mikor a The New Yorker interjúban rákérdeztek – leginkább az értetlenkedést lehetett felfedezni a reakciójában.

Woz egyébként egy sor friss és aktuális témával kapcsolatban kifejti véleményét – mindenképpen érdemes megnézni a fenti videót.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!