Már nem tagadhatják meg a függetlenítést az amerikai szolgáltatók

Skarp 2015.02.12. 17:07 Apple, iPhone 1 db 770

iphone_unlocked

Legalábbis akkor biztos nem, ha az ügyfél már befizette a részleteit és/vagy lejárt a hűségideje az új iparági szabályozás értelmében. Ebben a cégek egy éve állapodtak meg és az előírás ma lépett életbe. Szintén a megállapodás értelmében az aláíró felek (az AT&T, a Sprint, a US Cellular és a Verizon) kötelessége, hogy értesítsék a függetlenítésre jogosulttá váló ügyfeleket. Azok, akik használtan vásároltak szolgáltatófüggő telefont, szintén szabaddá tehetik egy “ésszerű összeg” befizetéséért cserébe.

Az ilyen igényekre kötelességük két munkanapon belül válaszolni, bár a függetlenítés némileg több időt is igénybe vehet. Különlegesség, hogy a külföldi misszióba küldött katonák telefonjait is bármikor unlockolják, feltéve ha a díjakat rendesen és időben fizetik, illetve a kiküldetést igazoló dokumentumok is bemutatásra kerültek. Persze a feltöltőkártyások sincsenek semmibe véve, ők az első aktiválás utáni egy év letelte után bármikor függetleníttethetik telefonjaikat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. H@m! - 2015.02.25. 11:21

    Kis hazánkban egy régi nokiát nem hajlandoak “ingyen” függetleniteni. Pedig több éve ki van fizetve. Aztán csodálkoznak ha fekete piac is ebböl él. Mobilos 2 ezerért megcsinalja. A mobilszolgáltató pedig 7 ezerért. Fasza mi?

Szólj hozzá Te is!