Kevésbé tükröződik az új, fejlesztett zafír

Skarp 2015.02.04. 15:02 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 522

zafir_uj_kiemelt

Ez talán felpörgetheti végre az anyag mobilpiaci adoptációjának ütemét, mivel ezzel az talán versenyképesebb helyzetbe kerül a hagyományos erősített üveggel szemben. Az új eljárással a hírek szerint ugyanis számottevően sikerült csökkenteni a felületi tükröződést – a DisplayMate odáig ment, hogy kijelentette, hogy az új zafír még az üvegnél is jóval kevésbé csillog és ezt nem egy speciális felületi bevonatnak köszönhetik, hanem teljesen új technológiának, aminek nyitja magában az anyagban rejlik.

A cég vezetője, Raymond Soneira úgy fogalmazott a cég nyilatkozatában, hogy kétségtelenül a közeljövő egyik legnagyobb technológiai előrelépésnek lehetünk tanúi az okostelefonkijelzők terén. Bár ezt azért mi némileg túlzásnak érezzük, egy ilyen képernyő kétségkívül komoly előnyöket jelenthet. Ha ugyanis sikerült a tükröződés mértékét jelentősen csökkenteni, az azt jelenti, hogy kisebb fényerejű kijelző is elég, ami pedig értelemszerűen növeli az akkuidőt és élettartamát. Arról nem is beszélve, hogy így nagyon fényes környezetben is jobban látható az, ami a kijelzőn történik.

Sokat jelentene ez azoknak a telefongyártóknak is, akik a Gorilla Glassról váltanának, ami egyelőre törésállóbb és nagy mennyiségben gyártva olcsóbb, mint versenytársai. Az Apple-t egyébként már az iPhone 6 szériánál is hírbe hozták a zafírral ám a befuccsolt GTAT-kooperáció miatt végül maradtak a Gorilla Glass kijelzőknél. Legújabb infók alapján pedig Cupertinoban szóba se került a telefonok esetében a zafír használata, egyedül az Apple Watch bizonyos verzióinál. Ilyen anyagot használnak már jó ideje egyébként a telefonoknál a kamera lencséjén és a Touch ID szenzorán is.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!