Csökkenő eladások ellenére is az iPad a bajnok

HusztiD 2015.02.03. 10:37 Apple, Egyéb, iPad 1 db 225

ipad-air-21

Ahogyan azt már megszokhattuk, minden évben, illetve negyedévben kapunk újabb kimutatásokat, melyekből megtudhatjuk, hogy az adott nagyvállalatok hogyan szerepeltek a vizsgált időszakban. Az IDC legújabb felmérésében a 2014-es év utolsó három hónapját hasonlították össze, amelyből kiderült, hogy még mindig az Apple-é a vezető pozíció. Nem árt megjegyezni, hogy az 2013-as adott negyedévhez képest kis híján 5 millióval kevesebb tabletet adott el a vállalat, ám ennek ellenére még mindig jelentős fölényt tudhatnak magukénak az almások. De nézzük meg inkább számokra lebontva ezeket.

idc-q414-tablets-01Ahogyan az alábbi táblázaton látszik, 2014 végén 21,4 millió tabletet adott el az Apple, amely 28,1 százalékos piaci megoszlásnak felel meg. Egy éve 26 milliót értékesítettek, akkor pedig az összes eladott tablet egyharmadát tették ki. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest az iPad eladások 17,8 százalékkal csökkentek. Második helyen a Samsung található, akik 11 millió táblagépet adtak el, míg egy éve 13,5-öt. Jelenleg a piac 14,5 százalékát tudhatják maguknak, ugyanakkor éves szinten 18,4 százalékot esett vissza az eladásuk. Harmadik helyre a Lenovo került 3,7 millió tablettel, amely 4,8 százalékos piaci megoszlásnak felel meg. Egyedül ők könyvelhettek el csupán növekedést éves szinten, melynek mértéke 9,1 százalék.

Az Asus, illetve Amazon táblagépek is a piacon vannak, ám mint az látható, nagyon minimális eladást sikerült produkálniuk. Viszont ennél érdekesebb az összesített eladás, hiszen 2013 utolsó negyedévében 78,5 millió táblagépet adtak el világszerte, míg egy évvel később csak alig több, mint 76-ot. Ez éves szinten 3,2 százalékos visszaesésnek tudható be. Mint az köztudott, az utóbbi negyedévek folyamán csökkenő tendenciát mutatnak a tablet értékesítések. Ez részben annak tudható be, hogy emberek kevésbé cserélik a táblagépeiket, mint a telefonjaikat, hiszen az utóbbit átlagban két évente, míg a tableteket 3-4 évente váltják le a felhasználók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. jani_ka - 2015.02.03. 11:36

    én is majdnem vettem Ipad-ot ,de mivel
    újitottam egy 6 plust ezzel kereszteztem
    teloval így már nincs rá szükség feltétlenül:))

Szólj hozzá Te is!