Ilyen lesz a Tesla alkalmazás az Apple Watch-on

HusztiD 2015.02.02. 16:49 Apple, Apple Watch 0 db 366

Tesla-Apple-Watch-App-800x452

A tavaly szeptemberben bemutatott Apple Watch-csot már tűkön ülve várják a techvilág rajongói, hiszen az eddig látottak alapján könnyen meglehet, hogy ismételten maradandót alkot az Apple. Tavaly november folyamán, az iOS 8.2 bétájának megjelenésével az almások elérhetővé tették a WatchKit SDK csomagot a fejlesztők számára, aminek segítségével már időben elkezdhették fejleszteni az okosóra alkalmazásokat. Ezúttal a Tesláéról tudhatunk meg pár információt, illetve láthatunk róla egy videót arról, hogy tulajdonképpen hogyan is fog működni.

Az applikációt az Eleks Labs csapata csinálta – ennek segítségével minden alapvető dolgot megtudhatnak autójukról a Tesla-tulajok. Markiyan Matsekh, a fejlesztőcsapat egyik tagja nyilatkozott kicsit a fejlesztésről. Elmondása alapján a WatchKit nem felel meg a tavalyi keynote-on beharangozott elvárásoknak, hiszen egy rakás dologban korlátozva vannak a fejlesztők. Matsekh elmondása szerint nincs hozzáférésük az óra giroszkópjához, gyorsulásmérőjéhez, a beépített mikrofonhoz és hangszóróhoz vagy a Taptic Engine-hez. Persze Matsekh azt is hozzátette: hiszi, hogy ez a későbbiek folyamán változni fog, hiszen ez még az első béta változat.

Természetesen kell még egy kis idő, mire kellően kiforr az egész Apple Watch koncepció, így vélhetően a második és harmadik generációs óráknál már sokkalta könnyebben és rutinosabban fejleszthetnek alkalmazásokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!