Soha nem látott, 120 dolláros csúcson az AAPL

Skarp 2015.01.30. 18:07 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 289

timcook_aapl_kiemelt

Az Apple negyedéves rekordja meghozta a befektetői kedvet és ez a cég részvényeinek árán is alaposan meglátszott. Pénteken napközbeni kereskedésben az árfolyam rövid időre többször át is lépte a 120 dolláros álomhatárt. A korábbi rekordot 2014. november 25-én állította be a papír, ekkor a csúcs 119 dolláron és 75 centen volt, a zárásra azonban 117 dollár 60 centen állapodott meg. Ha a tendencia így folytatódik, akkor ma megdőlhet a tavaly november 26-án mért legmagasabb zárási ár is, ami akkor 119 volt.

A novemberi csúcs után az AAPL kicsit megtántorodott, majd pár hónapig 110 dollár körüli áron adták-vették. A mostani, 2015 első negyedévével kapcsolatos jelentés kikerülésével és az elképesztő rekordokkal összhangban a részvények árai is újra szárnyalni kezdtek. Az elképesztő 74,5 millió darab eladott iPhone az összes piaci elemző várakozásait jócskán felülmúlta. Nem is csoda, ha az Wall Street analistáinak nagyrésze megemelte a várt árfolyammaximumot.

Icahn egyenesen odáig ment, hogy megint kijelentette, hogy az AAPL alulértékelt és 203 dollárt nevezte meg végső határként. Úgy véli, ez egy olyan befektetés, amin nem szabad gondolkozni. A többiek persze realistábbak és átlagosan 130 dollár környékére várják a növekedés végét. Mi is érdeklődve várjuk, meddig mászik fel az árfolyam és persze arra is kiváncsiak vagyunk, hogy a Watch potenciális sikere vagy nagy bukása hogyan befolyásolja majd a trendeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!