Ilyen eredményekre számítanak az elemzők az első negyedévben

HusztiD 2015.01.27. 10:48 Apple, Egyéb 0 db 141

apple-earnings-money-640x480

Remélhetően már mindenki várja az Apple legújabb pénzügyi konferenciáját, hiszen az este folyamán bejelentésre kerülnek az előző 3 hónapos adatok. Ebből megtudhatjuk majd, hogy hány iPhone-t, iPadet, Mac-et adtak el az októbertől decemberig terjedő időszakban. Továbbá az is kiderül, hogy mennyi volt az adott időszakban a vállalat bevétele, illetve abból mennyit profitált. Addig is itt vannak a legutolsó elemzések, amelyek újabb rekordokat jósolnak az Apple számára.

rev-eps-q1-15-copy

Elég csak az alábbi táblázatra nézni: láthatjuk, hogy a tippelések átlaga akár 20 százalékos többletet mutat az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. Nem csoda, hiszen elég csak visszagondolnunk az iPhone 6 és 6 Plus megjelenésére, mivel sok helyen heteket, illetve akár hónapokat kellett várniuk a megrendelőknek, főleg nálunk, Magyarországon. A hozzáértő elemzők úgy hiszik, hogy a 2015 Q1-gyes negyedévet 69,22 milliárddal zárhatták, míg az úgynevezett amatőrök 67,61-re tippelnek. A Wall Street munkatársai kicsit kevesebbet tippeltek, de végül ők hasonló számokban gondolkodnak, ugyanis az elemzőik szerint 63,5 és 66,5 milliárd dollár között alakulhatott az Apple bevétele.

Már nem kell sokat várni, hogy minden kiderüljön, hiszen az este folyamán felfedik az idézőjeles titkot. Ti milyen bevételre, illetve eladásra tippelnétek? Nyilván az iPhone 6 megjelenése és a Karácsonyi felhajtás jelentősen megdobta az eladásokat, így érdemes lesz megnézni, hogy hány darabot sikerült végül az almásoknak értékesítenie.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!