A Semetric felvásárlásával erősíthet a Beats Music-on az Apple

HusztiD 2015.01.21. 11:12 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 205

iphone-6-beats-music

Ahogyan azt már megszokhattuk, bizonyos időközönként az Apple felvásárol kisebb-nagyobb vállalatokat, melyek tapasztalatait a későbbiek folyamán felhasználja. Ezúttal a Semetric-et vásárolták fel az almások a Guardian legfrissebb információi szerint. Az oldal felkeresete az almásokat is, azonban a kaliforniaiak csak a szokásos sablon szöveget adták ki, amely szerint az Apple folyamatosan vásárol fel kisebb vállalkozásokat, amelyről nem kívánnak bővebb információkat adni.

A találgatások persze egyből megindultak, melyek szerint az Apple vélhetően a Beats Music szolgáltatásához használhatja fel az új tapasztalatokat. A hírek szerint idén nagy újítások várhatóak ezen a téren, hiszen egyenesen az iTunes-ba integrálhatják az alkalmazást, ugyanakkor a szóbeszédek alapján az Apple is szembeszáll a Spotify-jal. A Semetrichez tartozik egyébként a Musicmetrics, amely segítségével az előadók zeneszámait lehet nyomon követni. Ezáltal kiderül, hogy a zenészek melyik száma a legnépszerűbb a neten, hiszen a torrent aktivitástól kezdve a közösségi oldalakon át mindenféle tevékenységet, illetve eladást figyel a szolgáltatás.

Hogy pontosan milyen célra fogja felhasználni az Apple az újonnan szerzett munkaerőt, arról egyelőre pontosan nem tudni. Viszont a remények szerint nem kell sokat várni, hogy felpezsdüljön körülöttük az élet, hiszen ha igazak a Beats Music-ról szóló terveik, akkor bizony egy újabb riválisa lesz a Spotify-nak. Egy azonban biztos: nehéz dolga lesz az Applenek, hiszen nem lesz könnyű egy olyan szolgáltatóval szembeszállni, akik már több mint 15 milliós felhasználói bázissal rendelkeznek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. TigerCat - 2015.01.21. 14:24

    Beats hírek nyakra-főre jönnek, de lassan tényleg egy komoly Spotify/Rdio alternatívát várnék az Apple-től…

  2. Applefunn - 2015.01.21. 23:42

    A Spotifi állva hagyta az Apple iTunest most meg ezekkel a máj okkal szövetkezik egyre Gázában lesz ez a cég.

Szólj hozzá Te is!