A Krím elleni szankciók érintik a fejlesztőket is

Skarp 2015.01.20. 15:19 Apple, iOS, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 214

krimfejleszto_kiemelt

Az Egyesült Államok és az Európai Bizottság decemberben meghozott szankciói a Krím-térség fejlesztőit is érzékenyen érintik. A TechCrunch tudósítása alapján az Apple elkezdte kiértesíteni a krími iOS-fejlesztőket arról, hogy a kapcsolatot velük egyoldalúan, azonnali hatállyal felbontják. Ezek után a régió fejlesztői nem fogják tudni közzétenni appjaikat a Storeban és a fejlesztői portálhoz is megvonják hozzáférésüket.

A szankciók az Egyesült Államok és Oroszország közötti vitás ügy eredményei az oroszok krími megszállását illetően. A helyzet problémás, ugyanis a terület nemzetközileg elismerten ukrán, a szovjet érában az Ukrán SZSZK-hoz tartozott, miután 1954-ben az ukrán származású Hruscsov átadta nekik. A terület népességének közel azonban emiatt 60 százaléka orosz, 25 százaléka ukrán, a maradék pedig krími tatár, fehérorosz, grúz, üzbég és így tovább. A fejlesztők részére egyébként az alábbi levelet kezdték el kiküldeni:

Ez a levél egy felszólítás az Ön és az Apple között fennálló Regisztrált Apple Fejlesztői Megállapodás (RAD Agreement – Registered Developer Agreement) egyoldalú és azonnali megszüntetéséről.

Az Apple bármikor megszüntetheti az Ön Regisztrált Apple Fejlesztői státuszát saját belátása szerint a Megállapodás előírásai alapján. Az Egyesült Államok kormánya által 2014. december 19-én, míg az Európai Bizottság által december 18-án bejelentett, a Krími Régió elleni szankciók nem teszik lehetővé az Egyezmény alapján létrejött kapcsolat folytatását Ön és az Apple között. További információkért javasoljuk az Európai Bizottság figyelmeztetésének és az USA Elnökének 16685-ös számú végrehajtási rendeletének elolvasását.

Szeretnénk emlékeztetni Önt a tevékenysége során az Appletől szerzett, szoftverekkel és egyebekkel kapcsolatos bizalmas információkat illető kötelességeire. Az ilyen anyagok vagy információk használatát azonnali hatállyal rekessze be és azok példányait semmisítse meg, illetve az Egyezmény által előírt többi kötelességének is szíveskedjen eleget tenni.

Üdvözlettel,
Apple Inc.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Rogers - 2015.01.20. 21:16

    Király… :(

  2. strucc007 - 2015.01.21. 01:40

    Mint mindig ilyen esetben, itt is az egyszerű emberek szívnak!

  3. Mr. Furko - 2015.01.21. 07:19

    Igy van, nyilvan nem a hetkoznapi krimi szoftverfejlesztoket kene buntetni

  4. Fehérsólyom - 2015.01.21. 20:39

    És ilyen, “apróbetűs” kitételek minden szolgáltatónál megvannak. Elvileg bármikor kivághatnak bennünket bárhonnan. (Mint a macskát …)

Szólj hozzá Te is!