Heti egymillió új iBooks felhasználó van az iOS 8-nak köszönhetően

HusztiD 2015.01.16. 15:06 Apple, Egyéb, iOS 0 db 334

keith-moerer-apple-01

A napokban került megrendezésre a Digital Book World Conference, ahol jelen volt az Apple égisze alatt Keith Moerer, aki az iBooks Store-ért felelős. Készült vele egy rövid interjú is, amelyben nagyon érdekes dolgok hangzottak el az ekönyvek terén. Kiderült, hogy az iOS 8 nagy változást hozott, hiszen általa több potenciális vásárlót sikerült megnyerniük, mint korábban.

Az iOS 8-ban az Apple már alapértelmezetten integrálta az iBooks alkalmazást, így a felhasználóknak nem kell azt külön letölteniük az App Store-ból. Ennek a lépésnek köszönhetően többen próbálják ki az Apple alkalmazását, amely végeredményben több vásárlót hoz nekik. Mióta megjelent a rendszer, azóta átlagosan heti egymillió új iBook Store felhasználó van, akik vásárolnak valamilyen könyvet. Ezáltal többen használják a programot és több fizetős digitális vásárlást könyvelhettek el maguknak a kaliforniaiak. Az is kiderült az interjú során, hogy Amerikán kívül Angliában, Franciaországban és Japánban nőtt leginkább az ebook piac.

Az iOS 8 megjelenésével egy teljesen új funkciót is bevezetett az Apple, ez pedig a Family Sharing, amely segítségével egy megvásárolt könyvet vagy alkalmazást 6 családtagunkkal oszthatunk meg. Ez is nagy szerepet játszott a digitális könyvek kapcsán, hiszen sokan használják az új rendszer egyik talán legjobb újdonságát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!