Az Intel rendkívül magabiztos az Apple-t illetően

Skarp 2015.01.16. 19:59 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 342

krzanich_kiemelt

Miközben egyre élénkül a szóbeszéd, miszerint az Apple esetleg ARM architektúrára cserélné az Intel x86-osát, végre megszólalt az érintett is. A cég CEO-ját, Brian Krzanichot pénteken interjúvolták meg ezügyben. Krzanich a két cég kapcsolatát erősnek és stabilnak minősítette és kijelentette, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy az Apple mindig azt a beszállítót fogja választani, amely a leginnovatívabb és legjobb terméket nyújtja nekik, amire később építeni tudnak majd.

Elmondása szerint az Intel stratégiája itt az, hogy az innovációs versenyben próbálja megverni a konkurenciát. “Az Apple az innováción alapszik. A mi feladatunk, hogy olyan komponenseket szállítsunk, amik jobbak mint a versenytársinké és akkor a mi termékeinket fogják használni.” Persze nincs új a nap alatt, az Intel mindig is ehhez hasonló válaszokat adott, ki ha az ARM-alapú Mac pletykáját nekik szegezték.

A régóta vissza-visszatérő pletyka a rendkívül megbízható Ming-Chi Kuo elemzése és a JP Morgan egyik elemzőjének jelentése nyomán erősödött fel megint. Kuo állíja, hogy az Apple két éven belül képes lehet kellően erős A-szériás chipeket kifejleszteni, amik elérik az Intel alsó kategóriás i3-as szériájának színvonalát. Bár számos nagy ügyféllel rendelkezik Cupertinon kívül, a processzoróriásnak minden bizonnyal nagy érvágás lenne az Apple elvesztése.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!