Kiszivárogtak az új Jobs-film bizonyos részletei

Skarp 2014.12.10. 14:29 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 184

sculley_daniels_kiemelt

Ahogy azt már bizonyára hallottátok a Sony Pictures rendszereit hackertámadás érte, aminek során mintegy 100 terabyte adat került illetéktelen kezekbe, szenzitív információk, belső emailek, társadalombiztosítási számok, filmek, forgatókönyvek és hasonlók, tehát van miből szivárogtatni. A hackerek pedig nem voltak tétlenek, az utóbbi napokban folyamatosan szórták az infómorzsákat, hogy demonstrálják komoly szándékaikat. Így tudhattunk meg pár újdonságot a korábban Sony, mostanság pedig az Universal műhelyében készülő életrajzi filmről.

Az Ars Technica által közzétett adatok alapján az író, Aaron Sorkin eredetileg Tom Cruise-t szemelte ki Steve szerepére. Egy elfogott október 31-i keltezésű mail tanúsága alapján keményen kampányolt is kiválasztottja mellett Danny Boyle-nál, aki kicsit aggódott a Cruise kora miatt. Ahogy azt már milliószor hallottuk, a film három kulcsfontosságú termékbemutatót visz majd végig, valós időben. A Mission Impossible és a Top Gun sztárja 52 évével ideális lenne a harmadik epizódra, míg a 32 éves Seth Rogen remek lenne az első felvonás Steve Wozniakjának.

Épp most tettem le a telefont a Dannyvel folytatott beszélgetés után, aki aggodalmát fejezte ki az életkorával kapcsolatban, de meggyőztem, hogy gondolkozzon el rajta és megígérte hogy megnéz pár jelenetet a Gyávák és hősökből, ami tulajdonképpen Tom meghallgatása a szerepre. Amiatt is aggódik, hogy a döntés gúny tárgya lesz, mivel anyagi-gazdasági megfontolásnak hat, de úgy hiszem hogy ez végül a mi malmunkra hajtja majd a vizet. Tom meg fogja lepni az embereket és ezt díjazni fogják. Nem hiszem, hogy emiatt új Wozt kéne keresnünk. Seth pont jó korban van az első részhez, Tom pedig a harmadikhoz. És a film elég hamar nyilvánvalóvá teszi hogy nem szó szerinti feldolgozás, inkább egy festmény az eseményekről, mintsem fénykép. Azt gondolom, hogy mindenképp káprázatos alakítás lesz.

Végül a rendező, Danny Boyle a sarkára állt és ragaszkodott Michael Fassbenderhez – válaszemailjében nagyon elkötelezettnek tűnt a fiatal, tehetséges színész irányába. Sorkin először nem volt túl boldog, de végül elfogadta a direktor választását.

“Nem tudom ki Michael Fassbender, és a világot nem fogja érdekelni. Ez őrültség.”

Persze nyilván tudta ki az, csak ezzel akarta éreztetni, hogy ő még egy kevésbé ismert színész, kevésbé számít húzónévnek. Az ezt követő levélváltás végül ezzel zárult:

“Egye-b*ssza. Nagyszerű színész, akinek most jött el az ideje.”

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Sony rettenetesen szenvedett a castinggal, miután DiCaprio és Bale is visszaadta Jobs szerepét, miután egy időre hírbe hozták őket a projekttel. Az emailek tanúsága alapján Tobey Maguire és Matthew McConaughey is szóba került Fassbender előtt. John Sculley szerepét Tom Hanks is boldogan magára vállalta volna, az azonban a pletykák és a kiszivárgott információk alapján a Sculleyra jóval inkább hasonlító, szintén remek Jeff Danielshez került. Érdekesség, hogy Boyle ragaszkodása Fassbenderhez volt az ok, ami végül oda vezetett, hogy a Sony átpasszolta a jogokat a Universalnak, miután a vezetők bejelentették, hogy nem biztos hogy meglesznek az anyagiak Fassbender gázsijára. Boyle és Scott Rudin ezután írták alá a Universallal a szerződést.

Lassan sínre kerül a projekt a több hónapos szenvedés után. Mivel nagy kedvencem Sorkin munkássága, nagyon kiváncsi vagyok mi sül ki ebből. Főleg ezek után.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!