Egy évet és 4,5 milliós pénzbüntetést kapott az exdolgozó

Skarp 2014.12.08. 18:23 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 529

devine_kiemelt

Az Apple egykori Global Supply Managere, Paul Devine ügyében ítélet született. 2010-ben került a törvény színe elé, miután kiderült, hogy jövőbeli Apple termékekkel kapcsolatos részleteket, információkat adott el ázsiai gyártóknak. Az ítélet szerint egy év börtönbüntetést és összesen 4,5 millió dolláros, azaz 1,12 milliárd forintos pénzbüntetést kapott az összeesküvésben való részvételéért, ami igen komoly dolog. Bűnösségét már 2011-ben elismerte, ám az ítélet mostanáig váratott magára.

Szingapúri illetőségű bűntűrsával, Andrew Anggal karöltve bűnösnek találták mintegy 23 rendbeli csalásért, kenőpénzek elfogadásáért és pénzmosásért. Devine Apple-nél betöltött pozícióját felhasználva szerzett és adott tovább információkat a jövőbeli termékekről a beszállítóknak, akik az így szerzett infókat előnyszerzésre használták a Cupertinoval folytatott tárgyalásokon, s az így szerzett illetve megtakarított pénzek egy részét visszautalták Devine és Ang számláira.

Amikor bűnösnek vallotta magát, a bíróság 2,3 millió dollár pénzben és ingatlanokban való visszafizetésére kötelezte. A szövetségiek 150 ezer dollárnyi készpénzt foglaltak le Devine otthonában, amit cípősdobozokban rejtegetett, illetve további 1 millió dollárt zároltak saját és felesége bankszámláiról. A hírek szerint a pénzek nagyrészét több amerikai és dél-koreai számlára kapta, ezek egy részét fedőcége, a CPK Engineering neve alatt nyitotta. A másik oldalon is jópáran bebuktak, a szingapúri bíróság elítélte Chua Kim Guant, akit azzal vádoltak, hogy csúszópénzeket adott Devine-nek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Vélemény - 2014.12.08. 20:41

    Pont úgy néz ki, mint egy kullancs. Úgy is viselkedett.

  2. Templomos - 2014.12.10. 14:26

    Viszont az meglepett, hogy Chua Kim Guant is elítélték, rendes, tisztességes ipari kémnek ismertem szegényt.

Szólj hozzá Te is!