A Universalé Sorkin Jobs-szkriptje

Skarp 2014.11.25. 19:00 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 217

fassbender_jobs_kiemelt

Miután a Sony nagy meglepetésre kiugrott a készülődő projekt mögül, most úgy tűnik, hogy az Universal végül átvállalja az elkészítését. Ezzel együtt pedig Michael Fassbender lett a Steve-et alakító színész. Nagyon nem merünk már örülni az ilyen híreknek, hiszen lassan félhetente jönnek az újabb és újabb hírek a változtatásokról. A Time lelkendezve írta, mennyire ideális választás lehet a fiatal, de remek színész.

A dologban van valami, hiszen jóval komolyabb színésznek számít, mint a Hé haver, hol a kocsim?-mal befutott Kutcher, így nem fognak előre röhögni a filmen. A komoly és tekintélyt parancsoló Magnetot az X-Menből, illetve a Prométeusz Davidjét is ő alakította, ami valóban jó indikátora lehet az alkalmasságának. DiCaprio túl nagy sztár lett volna a szerepre, s miután évek óta tolja nagyon erős mellékszereplőként hollywoodi szuperprodukciók szekerét, itt az ideje, hogy blockbuster-főszerepet kapjon a remek, de kevésbé ismert Jane Eyre vagy a Szégyen mellett.

Az Universal egyébként 30 millió dollárt fizetett a jogokért és a szkriptért, ami figyelemreméltó összeg, ha azt számoljuk, hogy ennyiből sokszor komplett filmek is elkészülnek. A Variety és a Hollywood Reporter értesülései szerint a stúdió nagyon bízik a film sikerében ami nem csoda, ha Sorkin és Danny Boyle kaliberű figurák állnak a projekt mögött. A további szereplőkről keveset tudni, de Seth Rogent Woz, míg Jessica Chastaint Lisa Brennan-Jobs kapcsán hozták hírbe a filmmel.

A Sony még 2011-ben vásárolta meg Isaacson könyvének megfilmesítési jogait, amiből Aaron Sorkin 3 év alatt forgatókönyvet faragott. A projektben Sorkinon kívül szinte már mindenki kicserélődött: a rendező eredetileg David Fincher lett volna, de meggondolta magát áprilisban. A főszerep vándorolta talán a legtöbbet, Leonardo DiCaprio és Christian Bale után remélhetőleg Fassbender lesz az utolsó jelölt.

A forgatókönyvíró-zseni egyébként a hónap elején egy interjúban elárulta, hogy nem érdemes mélyreható, mindenre kiterjedő életrajzi filmre számítani, mivel a könyv inkább Jobs életének bizonyos szegmenseire koncentrál majd és kapcsolatára munkatársaival és szeretteivel (különösen eleinte megtagadott lányával, Lisával).

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!