Elérhető a billió dolláros piaci kapitalizáció

Skarp 2014.11.18. 18:04 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 290

billiodollar_kapitalizacio_kiemelt

Ahogy az Apple részvényei soha nem tapasztalt magasságokba szöknek, már a legszigorúbb elemzők és alapok is úgy gondolják, hogy a trend tovább folytatódhat – annyira, hogy akár jövőre elérhetik a billió dolláros értéket. Az Appleben kétségtelenül ott a potenciál eme eredmény elérésére, véli Michael Corcelli, az Alexander Alternative Capital elemzője Reutersnek adott interjújában. Igaza lehet, s a mostani karácsonyi szezon egészen biztosan tovább gyorsítja a folyamatot.

Steve Einhorn, az Omega Advisors hedge fund szakembere is egyetért Corcellivel. Most, hogy a 114 dollárt is elérte az AAPL, a részvény rendkívül vonzó árú, így több, mint valószínű, hogy a cég elérheti a történelemben elsőként ezt a küszöböt. Az eddigi rekordjuk 2012 szeptemberében 658 milliárd dollár volt, ez dőlt meg múlt héten 670 milliárd dollárral.

Csak hogy lássuk, mennyire durva adat ez, összehasonlításképpen a Google jelenleg 366 milliárdon, a Microsoft 405-ön, az Amazon 151-en, a Netflix pedig 23-on áll. A részvények egyébként 100 dollár körül hullámoztak október közepéig, amikor is jött a szeptemberi negyedév earnings reportja, amiben rekordbevételről számolhattak be, így a részvényekben is megnőtt a befektetők bizalma, az áruk tehát felszökött.

Mivel az iPhone 6 és 6 Plus iránti kereslet még mindig rekordokat döntöget, az elemzők és a befektetők továbbra is nagy reményekkel tekintenek a cég részvényeire, és a várhatóan nagy durranás Apple Watchra is – az okosóra 2015 elején érkezhet. Az RBC Capital Markets egyébként 120 dollárra jósolja az emelkedést, az UBS pedig 125-re.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!